Medvedevin potretteja hamstrataan Venäjällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Medvedevin potretteja hamstrataan Venäjällä

Jäinen sininen katse vaihtuu kohta ruskeiden silmien paljon pehmeämpään ilmeeseen kymmenientuhansien venäläistoimistojen seinillä.

29.2.2008 11:04 | Päivitetty 29.2.2008 11:07

Venäjän valtiolliset virastot, koulut ja yksityiset liikeyritykset hamstraavat parhaillaan kuumeisesti Dmitri Medvedevin kuvia, jotta heillä olisi uuden presidentin kuva valmiina tämän toukokuisia virkaanastujaisia varten.

Vladimir Putinin kuvasta ehti tulla hänen kahdeksanvuotisen presidenttikautensa aikana todellinen ikoni, johon saattoi törmätä jopa venäläiskodeissa oikean ikonin sijaan.

Poliitikkojen potretteja myyvä Vladimir Tyshko kuvaili uutistoimisto Reutersille markkinoiden käyttäytymistä näin:

- Seitsemänkymmentä prosenttia ihmisistä haluaa nyt Medvedevin kuvan ja kolmekymmentä Putinin kuvan.

Tyshko myy kuviaan internetissä osoitteessa www.vramke.ru, ja ostajina ovat sekä yksityiset kansalaiset että yritykset ja virastot. Medvedevistä tarjolla on kaksi erilaista kuvaa, joista toinen on otettu vuosia sitten, kun hän oli vielä varsin pyöreäposkinen Kremlin henkilöstöpäällikkö.

Presidentin kuvan ripustaminen selittyy venäläisten halulla osoittaa kunnioitustaan "tsaarille". Kiinnostavaa onkin nähdä, onko virastojen seinillä jatkossa kaksi potrettia vierekkäin, sillä moni uskoo Putinin jatkavan yhä maan todellisena auktoriteettina.

- Medvedevin kuvat ovat lopussa. Osta Putin, hän on yhä pomo, Reuters kertoi erään myyjän suositelleen moskovalaisessa kirjakaupassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?