Ennätys: 1683 kitaristia yhdessä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ennätys: 1683 kitaristia yhdessä

Kansasissa nähtiin sunnuntaina varsinainen megakeikka, ainakin jos perusteena on soittajien määrä. Paikalliselle baseball-kentälle kokoontui yhteensä yli 1680 kitaristia kepittelemään Deep Purple -yhtyeen rokkiklassikkoa Smoke on the Water.

Deep Purplen hitin kitarariffi on yksi rockhistorian tunnetuimpia.

5.6.2007 7:03

Paikallisen radiokanavan järjestämän tempauksen tarkoituksena oli päästä Guinnessin ennätysten kirjaan suurimpana yhteissoittona. Ennätystehtailu houkutteli paikalle kitaristeja aloittelijoista ammattilaisiin, innokkaimmat tulivat aina Saksasta saakka.

- Oli hienoa nähdä pikkulapsia ja ikänsä soittaneita vanhempia ihmisiä soittamassa yhtä aikaa. Olen varma, että mukana oli myös sellaisia kuin minä, jotka ovat opetelleet biisin pari päivää sitten, ennätykseen osallistunut kansasilainen opiskelija Autumn McPherson hehkutti.

Deep Purplen hitin kitarariffi on yksi rockhistorian tunnetuimpia. Järjestäjien mukaan moni kitaristi on aloittanut soittoharrastuksensa tapailemalla Smoke on the Wateria ja sen takia se oli luonnollinen valinta ennätyksen pohjaksi.

Samalla biisillä tehtiin myös edellinen ennätys Vancouverissa vuonna 1994. Silloin sitä tulkitsi 1323 ihmistä. Uusi ennätys vaatii vielä Guinnessin hyväksynnän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?