Kellui 19 tuntia meressä - bikinien yläosa suojasi kylmältä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kellui 19 tuntia meressä - bikinien yläosa suojasi kylmältä

Lillian Ruth Simpson, 49, tarrautui vesileiliin pysyäkseen pinnalla ja laittoi bikinit päähänsä säilyäkseen lämpimänä, kun hän kellui 19 tuntia meressä Havaijin edustalla.

Amerikkalainen Lillian Ruth Simpson selvisi 19 tuntia meressä takertumalla vesileiliin.

23.10.2007 11:33

Nainen oli lähtenyt viime torstaina melomaan avomerelle, kun kova tuuli kaatoi hänen kanoottinsa. Hän ei saanut enää käännettyä kulkupeliään, joten hän päätti yrittää uimalla rantaan.

Yli mailin matka imi kuitenkin voimat loppuun. Simpson joutui pysyttelemään pinnalla pienen vesisäiliön varassa.

- Jossain vaiheessa ajattelin, että minä kuolen, minä kuolen, mutta sitten totesin, että minulla on kolme lasta eikä minua viedä täältä mihinkään, hän kertoi Maui News -lehdelle.

Yöllä pimeässä nainen nieli vahingossa vettä ja joutui oksentamaan. Tuolloin hän kietoi myös bikiniensä yläosan päähänsä saadakseen edes hieman suojaa viileältä ilmalta.

Kolme purjehtimassa ollutta miestä poimi Simpsonin lopulta merestä perjantaina. Nainen oli niin kylmissään, ettei aluksi muistanut edes nimeään.

- Hän kertoi hokeneensa vain, että onneksi vesi edes on lämmintä. Selviytymisvaisto pelasti hänet, sanoi naisen löytänyt Joseph Carvalho.

Simpson oli myös polttanut kasvonsa. Hänen kehonlämpönsä ei laskenut liikaa, koska hän kellui merivirrassa, jonka veden lämmöksi oli viime viikolla mitattu parhaimmillaan jopa 26 astetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?