Väkevien myyntikielto Moskovan lentoasemille! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Väkevien myyntikielto Moskovan lentoasemille!

Sheremetjevon lentokentällä on pian turha yrittää ostaa konjakkipaukkua lentopelon lievittämiseen, sillä kentän baarit on määrätty lopettamaan väkevien myynti.

8.10.2009 10:12

Vesti-uutislähetyksen mukaan kentän ravintoloille on annettu 60 päivää aikaa myydä loppuun väkevät alkoholijuomansa, ja silloinkin niitä saa tarjoilla vain laimennettuina juomasekoituksina.

Moskovan syyttäjänviraston edustajat ovat tehneet syksyn aikana tarkistuksia Moskovan lentokentille ja määränneet niiden ravintolat lopettamaan yli 15-prosenttisten alkoholijuomien myynnin.

Kielto perustuu lakiin, joka on säädetty jo vuonna 2005, kertoo Gazeta.ru.

Lain mukaan väkevien alkoholijuomien myynti on kielletty paikoilla, joissa on ihmisten joukkokokoontumisia ja paikoilla, joihin liittyy kohonnut vaaran riski. Lentokentät mainitaan laissa erityisesti, mutta sen sijaan itse lentokonetta ei ole luokiteltu tällaiseksi paikaksi.

Viranomaisten tehostunut into valvoa lain noudattamista liittynee presidentti Dmitri Medvedevin aloittamaan uuteen raittiuskampanjaan, jolla venäläiset yritetään saada juomaan vähemmän.

Kampanjaan kuuluu muun muassa se, että jatkossa olutta ei saa myydä enää kuin 0,33 litran pulloissa, kun tähän asti tarjolla on ollut jopa puolentoista litran pulloja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?