Arctic Sea: Kaappaajat hakkasivat pahasti miehistöä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaappaajat hakkasivat pahasti Arctic Sean merimiehiä

Arctic Sean merimiehet vaikenevat yhä kaappauskokemuksistaan rangaistuksen uhalla, mutta merimiesten läheisten suusta tihkuu silti julkisuuteen pieniä tiedonmuruja.

31.8.2009 13:30

Matruusi Sergei Petrukin vaimo Oksana antoi Komsomolskaja Pravdalle haastattelun, jossa hän kertoi miehensä kanssa käymistään keskusteluista. Merimiehet pääsivät vihdoin lauantaina palaamaan kotiinsa ja läheistensä luo.

- Serjozha sanoo, että he kuljettivat vain puutavaraa. Ja kaikki muut väitteet siitä, että laivalla olisi ollut jotain kiellettyä, ovat pelkkää potaskaa. Näin hän itse sanoi, Oksana Petruk kertoi.

Vaimon mukaan Sergei oli laihtunut kovasti kaappauksen aikana, mutta voi nyt jo paremmin.

- Me laitamme hänet nyt kuntoon. Heitähän hakattiin ankarasti. Sergeillä oli ruhje päässä ja sormi poikki.

- Kaapparit pahoinpitelivät heitä aluksi pahasti ja pitivät sen jälkeen muutaman päivän siteissä. Koko sen ajan heitä uhattiin aseilla. Sergei sanoi minulle siitä jopa, että "parempi, kun et tiedä kaikkea".

Life.ru-lehden mukaan kaikki merimiehet ovat joutuneet kirjoittamana alle paperin, jossa he sitoutuvat vaikenemaan kaappauksen yksityiskohdista rangaistuksen uhalla. Pahimmillaan lörpöttely voisi tuoda heille jopa seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen.

Venäläislehtien mukaan vaikenemisvaatimukseen ei liity mitään kummallista, vaan se on tehty ainoastaan tutkinnallisista syistä. Jos miehistö paljastaisi joitakin ratkaisevia yksityiskohtia julkisuuteen, se voisi vaikeuttaa tapauksen oikeuskäsittelyä ja syyllisten tuomitsemista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?