Hodorkovskin ja Politkovskajan asianajaja yritettiin myrkyttää - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hodorkovskin ja Politkovskajan asianajaja yritettiin myrkyttää

Venäjän johtaviin ihmisoikeusasianajajiin kuuluva Karinna Moskalenko on joutunut murhayrityksen kohteeksi Ranskassa, kertoi Eho Moskvy -radioasema.

14.10.2008 15:47

Moskalenko, 54, on tällä hetkellä sairaalahoidossa Strasbourgissa, jossa hän on ajanut menestyksekkäästi useita oikeusjuttuja Venäjän valtiota vastaan.

Moskalenko hakeutui lääkärille sunnuntaina sen jälkeen, kun hänelle oli ilmaantunut outoja oireita: pyörrytystä, pääkipua ja pahoinvointia. Myös joillakin hänen perheenjäsenillään oli samanlaisia oireita.

- Moskalenkon perheen käyttämästä autosta löytyi suuria määrää ainetta, joka vaikuttaa elohopealta, sanoi asianajajan kollega Anna Stavitskaja uutistoimisto Interfaxille.

Ranskan viranomaiset tutkivat tälle hetkellä tapahtuman yksityiskohtia ja viralliset rikostutkimukset on jo käynnistetty.

Moskalenko on edustanut muun muassa ex-öljymiljardööri Mihail Hodorkovskia, toimittaja Anna Politkovskajan perhettä sekä shakkimestari Garri Kasparovia. Hänellä on keskeinen rooli myös Politkovskajan murhaoikeudenkäynnissä, jonka ensimmäisen istunnon on määrä olla keskiviikkona Moskovassa. Moskalenko on puolustanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa myös useita Tshetsheniassa omaisensa menettäneitä perheitä, sekä Beslanin ja Dubrovakan terrori-iskujen uhreja. Hetken aikaa hänen asiakkaanaan oli myös Lontoossa sittemmin myrkytetty ex-agentti Aleksandr Litvinenko.

- Myrkytysyritys liittyy hänen ammattiinsa, sillä hän on mukana monessa niin merkittävässä oikeusjutussa, Stavitskaja uskoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?