Palestiinalaiset eivät suostu neuvotteluihin Israelin kanssa Ramat Shlomon siirtokunnan laajennuksen takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Palestiinalaiset eivät suostu neuvotteluihin Israelin kanssa

Palestiinalaishallinto on tyrmännyt epäsuorien rauhanneuvottelujen aloittamisen Israelin kanssa. Syynä ovat Israelin siirtokuntahankkeet miehitetyssä Itä-Jerusalemissa.

Palestiinalaiset ovat kieltäytyneet epäsuorien rauhanneuvottelujen käynnistämisestä Israelin hallituksen annettua luvan ultraortodoksien juutalaisten siirtokunnan laajentamiseen Ramat Shlomossa.­

11.3.2010 7:13 | Päivitetty 11.3.2010 7:51

Arabiliiton pääsihteeri Amr Moussa sanoi myöhään keskiviikkoiltana, että palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas oli kertonut hänelle Yhdysvaltain ajaman neuvotteluhankkeen kariutumisesta.

Palestiinalaiset olivat aiemmin sanoneet, että neuvotteluyhteyden luominen on mahdollista, jos Israel jäädyttää siirtokuntien laajentamisen. Israel kuitenkin ilmoitti vastikään aikovansa rakentaa 1 600 uutta kotia Itä-Jerusalemiin.

-Palestiinalaisten presidentti päätti, ettei hän aio ryhtyä neuvotteluihin nykyisessä tilanteessa, Moussa sanoi.

Päätös on isku Yhdysvaltain pyrkimyksille käynnistää uudelleen Lähi-idän rauhanprosessia. Yhdysvallat onkin kritisoinut poikkeuksellisen avoimesti Israelin siirtokuntahanketta.Rauhanprosessi on ollut pysähdyksissä joulukuusta 2008.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?