Tony Blair turvautui viinaan selvitäkseen työstään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tony Blair turvautui viinaan selvitäkseen työstään

Britannian entinen pääministeri Tony Blair myöntää muistelmissaan turvautuneensa päivittäin alkoholiin selvitäkseen paineista pääministeriaikanaan.

Tony Blairin muistelmat julkaistiin keskiviikkona.­

1.9.2010 11:20

Blair, 57, kertoo käyttäneensä alkoholia "stressilääkkeenä" jo siinä määrin, että huolestui itsekin juomisestaan ja pelkäsi sen vaikuttavan työhönsä.

Usein ennen illallista silloinen Britannian pääministeri kulautti viskipaukun tai gin tonicin, ja ennen nukkumaanmenoa kului vielä puoli pulloa punaviiniä.

- Kun aikaa kuluu, siitä (juomisesta) tulee helposti päivittäinen tapa, jota kehomme tarvitsee rentoutuakseen, Blair kirjoittaa.

- Rajoitin juomistani. Mutta tiedostin, että siitä oli tullut minulle turva. En osaa sanoa, oliko alkoholi hyvästä, koska se rentoutti vai pahasta, koska olisin voinut työskennellä mieluummin kuin rentoutua. Uskoin, että hallitsin alkoholinkäyttöäni, mutta rehellisesti: se on päihde.

Paineita Blairin kymmenen vuoden pääministeriuralla aiheuttivat Irakin sota, Afganistan sekä sisäiset taistelut Labour-kollegoiden - etenkin Gordon Brownin - kanssa.

Blair kertoo myös käyttäneensä nukahtamiseen melatoniinipillereitä.

Blairin 700-sivuinen elämäkerta julkaistiin keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?