Silminnäkijä: Brittilentäjä väisti leikkiviä lapsia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Silminnäkijä: Brittilentäjä väisti leikkiviä lapsia

Britannian toissapäiväistä turmakonetta lentänyt Mike Roberts ehti hädän hetkellä tehdä vielä sankarillisen teon, ennen kuin hänen ohjaamansa Cessna Citation törmäsi tyhjillään olleeseen omakotitaloon Farnboroughissa Lontoon kaakkoispuolella.

Silminnäkijän mukaan brittilentäjä väisti leikkiviä lapsia.

1.4.2008 6:23 | Päivitetty 1.4.2008 6:54

63-vuotias Roberts piti silminnäkijän mukaan huolen siitä, ettei kone syöksynyt suoraan leikkipuistoon, jossa oli noin 20 lasta leikkimässä.

- Hän tiesi, että kone putoaa, mutta halusi varmistaa, ettei se osunut lapsiin, jotka pelasivat jalkapalloa, silminnäkijä Damian Lockley kertoi Sunille.

Lopulta kone törmäsi tuhoisin seurauksin Eddie ja Patricia Harmanin kotiin, joka tuhoutui täysin.

Kaikki koneessa olleet viisi ihmistä kuolivat, mutta Harmannit olivat onnekseen erillisillä lomamatkoilla.

Patricia Harmann, 68, palasi kotiinsa muutaman tunnin onnettomuuden jälkeen. Nainen oli tuossa vaiheessa tietoinen onnettomuudesta, mutta ei osannut aavistaa, millaiset tuhot kone oli saanut aikaiseksi.

- Hyvänen aika. Ei kai talokin! hän huudahti kotinsa nähtyään.

Brittiviranomaiset julkistivat eilen kaikki turmassa kuolleiden nimet. Yksi heistä oli entinen kilpa-ajaja David Leslie, 54, joka voitti Formula Ford -sarjan mestaruuden vuonna 1978. Hän ajoi myös Formula 3 -luokassa.

- David oli loistotyyppi. Hän oli erinomainen kuljettaja ja todellinen herrasmies. Tämä on erittäin surullinen uutinen sekä hänen perheelleen että kilpa-autoyhteisölle, entinen Formula 1 -tähti David Brabham suri Sky Newsin mukaan.

Turmassa kuoli myös Apex Motorsport -kilpatallin johtaja Richard Lloyd.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?