Norjan lentokoneen palossa kuoli neljä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjan lentokoneen palossa kuoli neljä

Neljä ihmistä sai tänään surmansa lentokoneen tulipalossa Norjan länsirannikolla. Yksi koneessa olleista oli illalla kateissa, vaikka hänet oli aikaisemmin jo ilmoitettu pelastetuksi. Kone syttyi tuleen luisuttuaan pois kiitoradalta Stordin saarella Bergenin eteläpuolella.

10.10.2006 9:34 | Päivitetty 10.10.2006 20:53

Koneessa oli lentoyhtiön mukaan kaikkiaan 16 ihmistä. Poliisi ilmoitti ensin 13 ihmisen pelastuneen tulipalosta, mutta listaa alettiin epäillä virheelliseksi, kun yksi selviytyneeksi kirjatuista matkustajista ei ottanut yhteyttä perheeseensä.

Pelastushenkilökunta etsi kadonnutta illansuussa koneen hylystä ja onnettomuuspaikan ympäristöstä.

- Voi olla, että hänet kirjattiin väärään listaan, emme sulje mitään pois, poliisipäällikkö Reidar Färestrand sanoi.

Färsaarelaisyhtiö Atlantic Airwaysin kone oli tekemässä välilaskua Stordiin matkallaan Stavangerista Molden kaupunkiin, kun se luisui pois kiitoradalta ja syttyi tuleen. Räjähdysmäisen palon syttymissyytä ei tunnettu.

- Sää oli hyvä ja laskeutuminen näytti normaalilta, totesi turman nähnyt ruotsalaislentäjä Sven-Erik Strandberg. Monet silminnäkijät sanoivat kuulleensa voimakkaan räjähdyksen, kun kone suistui kiitoradalta.

Pelastuneet kuljetettiin sairaalahoitoon. Kuudella heistä on vakavia palovammoja, mutta kenenkään vammat eivät ole hengenvaarallisia. Kuolleista kaksi oli matkustajia ja yksi nelihenkisen miehistön jäsen.

Koneen oli vuokrannut Aker Stord -yritys, joka on osa Aker Kvaerner -yhtiötä. Yhtiön mukaan kone kuljetti öljy- ja kaasulaitosten työntekijöitä eri puolille Norjan länsirannikkoa.

(STT-NTB-Reuters-IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?