Venäläissillasta tuli autojen pomppulauta

Julkaistu:

Kun Turussa Myllysilta vain painuu alaspäin, niin Venäjällä sillasta voi tulla yhtäkkiä autojen pomppulauta. Tämä koetiin Volgogradissa, jossa uusi 7-kilometrinen silta alkoi torstai-iltana heilua ylös ja alas jopa 1-1,5 metriä.

Sillalla olleet autot lensivät ilmaan ja jopa pyörähtivät takaisin matkasuuntaan, kertoivat paikalle sattuneet matkustajat venäläismedialle.

- Olin sillalla heilumisen aikaan. Se oli hiljaista kauhua, ja hirveä ääni lähti sillasta. En ymmärrä, kuinka rakenteet kestivät, kirjoittaa yksi volgogradilainen paikallisella keskustelusivustolla uutistoimisto Novyi Regionin mukaan.

- Menin sillan yli jalkaisin ja tulen muistamaan sen ikuisesti. Ajattelin, että kohta me romahdamme Volgaan, säestää toinen silminnäkijä.

Paikalle hälytettiin pian Venäjän hätätilaministeriön edustajat, jotka kuvasivat sillan heilunnan videolle. Nauhalta sillan heiluminen näkyy selvästi ja yhdestä kuvakulmasta silta tuo mieleen pitkän aaltoilevan räsymaton, jota näkymättömät kädet puistelevat molemmista päistä.

Viranomaisten mukaan silta heilui noin tunnin verran eikä sen alkusyylle ole saatu selvyyttä. On epäilty, että tapahtumahetkellä ollut voimakas tuuli olisi vaikuttanut asiaan tai että kyseessä olisi ollut jokin paikallinen maanjäristys. Todennäköisimpänä syynä pidetään kuitenkin sillan rakennusvirhettä.

Hieman yli 7-kilometrinen silta valmistui Volgogradiin eli entiseen Stalingradiin viime syksynä 14 rakennusvuoden jälkeen. Rahavaikeuksien vuoksi silla rakennustyöt olivat välillä pitkään pysähdyksissä.