Taleban vapauttanee kaksi eteläkorealaista maanantaiaamuna - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Taleban vapauttanee kaksi eteläkorealaista maanantaiaamuna

Taleban-liike antoi sunnuntaina ristiriitaisia tietoja siitä, vapauttaisiko se kaksi eteläkorealaista panttivankia vai ei. Etelä-Korean hallituksen edustajat joutuivat aloittamaan kolmannen neuvottelupäivänsä talebanien kanssa epätietoisina siitä, missä oikein mentiin.

Eteläkorealaiset mielenosoittajat kantoivat siepattujen maanmiehiensä kuvia.­

12.8.2007 7:45 | Päivitetty 12.8.2007 18:51

Liikkeen tiedottajaksi itseään kutsuva Jusuf Ahmadi oli sanonut lauantaina, että kaksi sairasta naispuolista panttivankia olisi jo päästetty vapauteen. Väite osoittautui kuitenkin perättömäksi.

Sunnuntaina Ahmadi sanoi ensin, että Talebanin johto olisi muuttanut mielensä naisten vapauttamisesta. Heti perään hän totesi kuitenkin, että heidät vapautetaan ehkä kuitenkin. Myöhemmin hän muutti tarinaansa ja sanoi, että naiset oltiin koko ajan aikeissa vapauttaa, mutta heidän kuljetuksessaan oli tullut ongelmia, jotka olivat viivästyttäneet vapautusta.

Sekaannus saattoi johtua siitä, että erään Talebanin edustajan mukaan sissien neuvosto on jo päättänyt vapautuksesta, muttei sen ajankohdasta.

Ahmadi on koko ajan korostanut, että puheena olevat kaksi naista vapautettaisiin hyvän tahdon eleenä ilman ehtoja. Muiden panttivankien vapautuksesta talebanit vaativat vastineeksi myönnytyksiä Afganistanin hallitukselta.

Ghaznin maakunnan kuvernööri Merajuddin Pattan oli sunnuntaina yhä vakuuttunut siitä, että naiset vapautettaisiin maanantaina aamulla.

Talebanit sieppasivat heinäkuun 19. päivänä eteläkorealaisten kristittyjen ryhmän. Ryhmässä oli 18 naista ja viisi miestä. Kaappaajat ovat sittemmin surmanneet kaksi ryhmän miehistä tehostaakseen vaatimuksiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?