Kestääkö Obaman ja Clintonin terveys? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kestääkö Obaman ja Clintonin terveys?

Hillary Clinton ja Barack Obama ovat kampanjoineet jo 15 kuukautta lähes yhteen menoon. Päivät saattavat venyä jopa 20-tuntisiksi, ja koko ajan pitäisi olla positiivinen ja valmiina vastaamaan vaikeimpaankin kysymykseen. Eikä loppua ole näkyvissä.

Hillary Clinton ja Barack Obama ovat kampanjoineet jo 15 kuukautta lähes yhteen menoon.

25.4.2008 6:23

Eivätkö he näänny rääkkiin?

- Kyllä, joskus on rankkaa, vastasi Obama kysymykseen jaksamisestaan viime tiistain esivaalipäivänä.

Hän aloitti päivän aamukuudelta tv-haastattelulla Philadelphiassa, ja seuraavana yönä hänen koneensa laskeutui Chicagoon kello 1.30. Obama, 46, halusi kotiinsa saattelemaan lapset kouluun.

Obamaa 14 vuotta vanhempi Clinton lyö yleensä leikiksi jaksamiskysymykset, mutta rivien välistä on tulkittavissa myös väsymystä.

- Kampanja on kestänyt 15 kuukautta, ja jos aina olisi ollut yhtä kivaa kuin Pennsylvaniassa, se ei tuntuisi 15 vuodelta, Clinton naureskeli.

Kummankin kerrotaan ottavan lentokoneessa torkut aina kun mahdollista.

Obama myös urheilee aina tilaisuuden tullen. Fyysisen rasituksen merkkinä hänellä on kuitenkin jo havaittu harmaantuvia hiuksia.

- Julkistin ehdokkuuteni 15 kuukautta sitten, mikä tarkoittaa, että siihen aikaan syntyneet lapset kävelevät ja puhuvat jo, Obama pohti.

Clinton kertoo, että hän ei ehdi urheilla tarpeeksi. Sen sijaan hänen kerrotaan popsivan terveysaterianaan tulisia paprikoita, joiden hän uskoo auttavan pysymään terveenä.

Clintonilla on käytössään myös armeija meikkaajia ja hiusstylistejä, jotka eivät anna hänen näyttää väsyneeltä.

Kumpikin on sortunut pariin virheeseen, jotka voidaan panna väsymyksen piikkiin. Obama piti puheen Amerikan "katkerista" pikkukaupunkilaisista ja erehtyi kerran jopa kehumaan republikaanien ehdokasta John McCainia.

Clinton muisteli laskeutuneensa taannoin Bosniassa sala-ampujien tulituksen keskelle, vaikka kuvien mukaan vastassa oli kukkia antanut pikkutyttö. Clinton selitteli lausuntoaan näin:

- Yritän nukkua enemmän, tai ainakin pitää lähelläni jonkun, joka muistuttaa minua asioista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?