Hotellivieraita epäillään suomalaisten putsaamisesta Turkissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hotellivieraita epäillään suomalaisten putsaamisesta Turkissa

Suomalaisturistien huoneisiin Turkin Alanyassa viime kuussa iskeneet varkaat olivat ehkä hotellivieraita.

23.8.2006 15:30 | Päivitetty 23.8.2006 16:36

Aurinkomatkojen kaupallisen johtajan Tuomo Meretniemen mukaan paikallinen poliisi ja kyseisen hotellin henkilökunta uskovat, että vorot olisivat olleet hotelliin majoittuneita turkkilaisia. Ketään ei ole tiettävästi pidätetty rikosten johdosta.

- Minulla ei ole tarkkaa tietoa, mihin poliisi päättelynsä perustaa mutta epäillyt ovat ilmeisesti heille tuttuja jo jostain muusta yhteydestä, Meretniemi toteaa.

Viisitoista Aurinkomatkojen asiakasta putsattiin Alanyan rantalomakohteessa heinäkuun lopulla.

Suomalaiset asuivat Blue Heaven -huoneistohotellissa, joka on ollut Aurinkomatkojen majoituskohteena vuosia. Varkaat iskivät hotellihuoneisiin yöllä, kun suomalaiset olivat nukkumassa.

Saaliikseen he saivat muun muassa joitakin satoja euroja käteistä, kameroita ja matkapuhelimia.

- Tavaroiden kokonaisarvo on varmaan muutamia tuhansia euroja, Meretniemi arvioi.

Huoneissa eiollut murtojälkiä

Erikoiseksi heinäkuisen tapauksen tekee se, ettei kuudesta rosvouksen kohteeksi joutuneesta huoneesta löytynyt murtojälkiä. Varkaiden uhreiksi päätyivät vain suomalaiset, eivät muiden maiden kansalaiset. Joukossa oli kaikenikäisiä ja eri kokoisissa seurueissa lomailleita matkailijoita.

Meretniemi ei osaa sanoa, miten pitkäkyntiset pääsivät huoneisiin.

- Se onkin hyvä kysymys.

Ihmiset olivat ärtyneitä ja pettyneitä huomattuaan tavaroidensa kadonneen. Meretniemen mukaan mitään varsinaista hysteriaa ei kuitenkaan ilmennyt. Julkisuudessakin esitetyistä väitteistä suomalaisten huumaamisesta ennen varkauksia ei ole todisteita.

- Sinä aikana kun matkustajat ovat lomakohteessa olleet, meille ei ole tullut tästä minkäänlaista tietoa. Vasta sen jälkeen kun asiasta oli juttua lehdessä, asiakkaiden kanssa on keskustelu tästä, Meretniemi selvittää.

Hotellivarkauksiatapahtuu ajoittain

Meretniemen mukaan vastaavanlaisia tapauksia ei ole aiemmin sattunut Aurinkomatkoille Blue Heaven -hotellissa Alanyassa. Huoneiden oviin on nyt asennettu salvat varkauksien varalta.

Eri matkakohteissa maailmalla hotellivarkauksia paljastuu silloin tällöin.

- Suomesta tehdään lähes miljoona valmismatkaa vuodessa, joten kyllähän niitä jokaisella matkanjärjestäjällä varmaan joitakin vuosittain on. Siksi me tietysti suosittelemme ja pyrimme valitsemaan ohjelmaan lähtökohtaisesti hotelleja, joissa on tallelokerot vastaanotossa tai huoneessa, Meretniemi sanoo.

Hän muistuttaa, että tallelokero on turvallisempi säilytyspaikka arvoesineille kuin esimerkiksi lukittu matkalaukku.

Aurinkomatkat maksaa vorojen uhreiksi joutuneille asiakkaille korvausta menetetystä loma-ajasta eli ajasta, joka on mennyt rikoksen selvittelyyn. Matkavakuutuksesta riippuen asiakkaat saavat korvausta menetyksistään myös vakuutusyhtiöiltä. (STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?