Sotarikollisen leski villitsi Belgradissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sotarikollisen leski villitsi Belgradissa

Entisen Jugoslavian eri kansallisuudet näyttivät viikonloppuna olevan kuin yhtä suurta perhettä, kun yli 100000 ihmistä kerääntyi kaikkialta ex-Jugoslaviasta Belgradiin kuuntelemaan Svetlana Raznatovicia eli Cecaa.

20.6.2006 7:15

Laulaja on pahamaineisen serbikomentajan Zeljko Raznatovicin eli Arkanin leski.

33-vuotispäiväänsä konsertilla juhlistanut laulaja liikuttui väenpaljoudesta ja kiitteli itkuisella äänellä fanejaan "tuesta menneisyyden kärsimysten ja tuskan keskellä".

Cecan menneisyys ei haitannut monikulttuurisia faneja. Aviomies Arkan oli yksi Serbian raaimmista sotilasjohtajista, jonka epäillään syyllistyneen useisiin sotarikoksiin Kroatiassa ja Bosniassa. Serbilaulaja tunnetaan itsekin äärinationalistina, ja hänen laulamansa "turbo-folk" on ehdottoman serbimielistä.

Arkan kuoli Cecan käsivarsille vuonna 2000, kun häntä ammuttiin belgradilaisessa hotellissa. Vuonna 2003 Ceca vietti neljä kuukautta vankilassa syytettynä uudistusmielisen pääministerin, Zoran Djindjicin salamurhaajien piilottelusta.

Cecan kansanmusiikkia ja discorytmejä sekoittavasta musiikkilajista on tullut kuitenkin erityisesti Kroatiassa koko nuorison hitti.

- Ajat ovat muuttuneet. Kaikki, jotka tunnen, kuuntelevat turbo-folkia, kroatialainen Petra Koscevic selitti Reutersille huhtikuussa turbo-folk bileissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?