Turistilennot jatkuvat Madeiralle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turistilennot jatkuvat Madeiralle

Turistilennot Madeiralle jatkuvat normaalisti eilisen myrskyn jälkeen. Muun muassa Aurinkomatkat lennättää matkustajia saarelle jälleen huomenna. Tjäreborg arvelee tekevänsä samoin mutta tarkkailee vielä tilannetta.

21.2.2010 13:06 | Päivitetty 21.2.2010 14:16

Myrskyssä kuoli ainakin 38 ihmistä ja noin 100 loukkaantui. Uhrimäärän pelätään yhä nousevan. Kotinsa on menettänyt noin 250 ihmistä.

Suomen ulkoministeriön mukaan Madeiralla oli myrskyn aikaan noin 600 suomalaista. Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

STT:n haastatteleman suomalaisoppaan mukaan turistit ovat voineet jatkaa lomaansa hotellialueella, mutta pääkaupungin keskustaan ei vielä pääse.

Muun muassa Aurinkomatkat tuo saarelle uusia turisteja jälleen huomenna. Peruutuksia ei ole tullut, kertoo Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi.

-Yöllä ei enää satanut. Siellä siivotaan nyt kovaa vauhtia paikkoja, joten parempaan päin ollaan menossa. Asiakkaat ovat suhtautuneet hyvin rauhallisesti.

Tjäreborgin tiedottaja Arja Pucilowski kertoo, ettei myrsky ole yhtiön tietojen mukaan vaikuttanut heidän asiakkaisiinsa. Suurin osa yhtiön matkalaisista lomailee Funchalin esikaupungissa Lidossa, joka ei ole kärsinyt myrskyvahingoista.

Jonkun verran Tjäreborgin lomalaisia on kuitenkin myös myrskyn runtelemassa Funchalin keskustassa. Yhtiö selvittää keskustan hotelliensa tilanteen ja tiedottaa sen jälkeen niistä matkan varanneille erikseen tekstiviestillä, jos lomaan tulee muutoksia.

Aurinkomatkoilla on Madeiralla noin 200 asiakasta ja Tjäreborgilla 280.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?