Haitin kuolonuhreja arviolta 200 000 - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Haitin kuolonuhreja arviolta 200 000

Haitin maanjäristyksen tuhojen laajuus täsmentyi maanantaina, kun Haitin hallitus kertoi maanjäristyksessä kuolleen 200 000 ihmistä ja noin 1,5 miljoonan ihmisen menettäneen kotinsa.

Yhdysvaltain Punaisen Ristin lääkäri hoiti yliopistorakennuksen raunioista maanantaina pelastettua Jesulaa.

19.1.2010 8:12

Euroopan komission raportin mukaan tähän mennessä joukkohautoihin on siirretty 70 000 kuolonuhria. EU:n arvion mukaan järistyksessä loukkaantuneita on noin 250 000.

Kymmenet kansainväliset pelastusryhmät jatkavat edelleen raunioiden haravointia. Maanantaina iltapäivällä sortuneen yliopistorakennuksen raunioista vedettiin turvaan kaksi haitilaista naista, jotka olivat olleet loukussa yli 140 tuntia.

Samalla kun raunioista löytyy yhä hengissä olevia ihmisiä, suurimmaksi haasteeksi on nousemassa järistyksessä loukkaantuneiden hoito ja kodittomiksi jääneiden haitilaisten ruokkiminen.

YK:n alaisuudessa toimiva Maailman ruokaohjelma WFP ruokki sunnuntaina 67 000 ihmistä ja máanantain tavoitteena oli ruokkia 97 000 hädänalaista. WFP pyysi maailman hallituksilta lisää lahjoituksia, sillä järjestö tarvitsee 100 miljoonaa valmisruoka-annosta seuraavien 30 päivän tarpeisiin.

YK:n humanitaarisen avun johtaja John Holmes kertoi, ettei järjestö ole saanut vielä pystytettyä kaikkia suunniteltuja 15 avustuskeskusta.

- Kyse on ihmisistä, kuorma-autoista, polttoaineesta. Mutta avustustarvikkeita on kertynyt hyvin nopeasti, Holmes selitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?