Bill Gates on taas maailman rikkain - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bill Gates on taas maailman rikkain

Talouskriisi on myllertänyt myös maailman rikkaimpien listaa. Forbes-lehden vuosittain julkaiseman listan mukaan miljardöörejä on maailmassa nykyään 793, kun heitä vielä viime vuonna oli 1 125.

Bill Gates on taas maailman rikkain ihminen.

11.3.2009 22:32 | Päivitetty 12.3.2009 16:15

- Suurin uutinen tänään on se, että miljardöörejä yhä on, vitsaili Forbesin tiedottaja Monie Begley listan julkaisun yhteydessä.

Samalla kun lista lyheni, sille nousi uusia nimiä. Yksi heistä on Meksikon etsityin mies, huumeparoni Joaquin "Shorty" Guzman, joka kapusi noin miljardin dollarin omaisuudellaan listan sijalle 701.

Arvio Guzmanin omaisuudesta perustuu Yhdysvaltain hallituksen ja huumekaupan asiantuntijoiden tietoihin. Pahamaineinen Guzman on pakoillut virkavaltaa paettuaan meksikolaisesta vankilasta vuonna 2001.

Paitsi huumekaupasta, häntä syytetään myös tuhansien ihmisten murhauttamisesta taistelussa huumemarkkinoiden herruudesta.

- Guzmania ei pysty haastattelemaan. Mutta hänen taloudellinen tilanteensa on melko hyvä, Forbesista arvioitiin. Kärkikolmikon järjestys muuttui

Forbesin listan kärkeen nousi jälleen ohjelmistojätti Microsoftin omistaja Bill Gates, joka jäi viime vuonna kolmannelle sijalle. Gatesin omaisuuden arvo on 40 miljardia dollaria (noin 31,6 miljardia euroa).

Toiseksi putosi sijoittaja Warren Buffett (37 miljardia dollaria) ja kolmanneksi meksikolainen telemoguli Carlos Slim (35 miljardia dollaria). Kärkikolmikkokin on menettänyt talouskriisissä valtavia summia, mutta Gates hieman vähemmän kuin kilpailijansa.

Pohjoismaisista miljardööreistä korkeimpana oli sijalla viisi ruotsalaisen huonekalujätin Ikean perustaja Ingvar Kamprad 22 miljardin dollarin omaisuudellaan. Venäläisten osuus romahti

Eniten miljardöörejä on Yhdysvalloissa, 359 kappaletta. Venäläisten ja intialaisten määrä superrikkaiden listalla laski.

Venäjällä on nykyään 32 miljardööriä, kun heitä vielä viime vuonna oli 87. Monien superrikkaiden vauraus romahti raaka-aineiden hintojen mukana.

- Paikkansa ovat säilyttäneet ne, jotka myivät ennen talouskriisiä ja joilla on nyt käteistä, sanoi Forbesin Venäjän-painoksen apulaispäätoimittaja Nikolai Mazurin.

Samalla Moskova menetti paikkansa kaupunkina, jossa asuu eniten miljardöörejä. Tuoreella listalla arvonimen vei New York. Kolmanneksi tuli Lontoo.

Warren Buffett tuli toiseksi Forbesin listattua maailman rikkaimmat.

Meksikolainen telemoguli Carlos Slim on maailman kolmanneksi rikkain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?