Suomalaisnaisen hätäpuhelusta iso riita Australiassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaisnaisen hätäpuhelusta iso riita Australiassa

Australian poliisi on arvostellut julkisuudessa tukilinjan päivystäjää, joka ei lähettänyt partioautoa paikalle suomalaisnaisen soitettua hätäpuhelun.

Poliisi tutki surmapaikkaa Callingtonissa, Etelä-Australiassa.­

14.9.2010 9:53

Surmattuna löytynyt suomalainen oli soittanut hätänumeron tukilinjalle, ja ilmoitti takaovensa lasin rikotun kivellä. Lisäksi nainen kertoi kahdesta epäilyttävästä teinistä. Tukikeskuksesta katsottiin tilanne kuitenkin niin lieväksi, etteivät he ilmoittaneet puhelusta poliisille.

Nainen löydettiin kuolleena 16 tuntia myöhemmin.

Moititun hätäkeskuskuspäivystäjän tueksi on rientänyt julkisen alan ammattiliitto, jonka mukaan päivystäjä toimi täysin ohjeiden mukaisesti.

- On täysin sopimatonta, että poliisilaitos syyttää nyt päivystäjää, joka on toiminut kuten kuuluukin, jyräsi Peter Christopher ammattiliitto PSA:sta.

PSA:n mukaan poliisipartioita ei tavallisestikaan hälytetä ei-kiireellisille keikoille.

Poliisi aikoo silti tutkia omia toimintatapojaan tilanteessa. Hätäkeskuksessa puheluihin ei vastaa poliisi, eikä muutosta asiaan ole tulossa.

Myös paikalliset poliitikot ovat huolestuneet suomalaisnaisen surman paljastamasta heikkoudesta häläytysjärjestelmässä ja lupaavat painostaa asian tutkimiseksi edelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?