Joulu ilman Maddya - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Joulu ilman Maddya

Rothleyn pikkukylän talot ovat sonnustautuneet jouluun. Ainoastaan yksi talo on koristeista paljas. Madeleine McCannin kotitalossa ei joulun tunnusmerkkejä näy.

McCannit aikovat viettää hiljaisen joulun perheen parissa.­

22.12.2007 6:53

Kun perheet hiljentyvät viettämään pyhiä ja pienimmät lapset odottavat lahjojaan, joutuu McCannien perhe kohtaamaan elämänsä ehkä tuskallisimman juhlan: joulun ilman pientä tytärtään.

Joulupäivänä Madeleine on ollut kateissa 236 päivää. Katoliset Kate ja Gerry McCann etsivät lohdutusta Sacred Heart -lähikappelistaan, kuten monta kertaa aiemminkin. He osallistuvat keskiyön messuun jouluyönä ja rukoilevat Madeleinen puolesta.

"Juhliminen viimeinen asia mielessämme"

Rothleyn kylä on edellisvuotta hiljaisempi joulun aikaan. Riehakas juhlinta on vaihtunut hartaaksi toiveeksi - kylän asukkaat eivät ole vieläkään lakanneet rukoilemasta Madeleinen turvallista kotiinpaluuta.

- Me emme ripusta joulukoristeita. Syömme joulupäivällisen, mutta rauhallisesti perheen keskuudessa, Katen eno Brian Kennedy kertoi.Vanhemmat kertoivat taistelleensa kyyneleitä vastaan, kun kaksoset Sean ja Amelie kysyivät, tuoko joulupukki Madeleinen kotiin.

He ymmärtävät saavansa lahjoja joulupukilta. Kun he kysyivät, tuoko pukki Madeleinen kotiin, sydämemme melkein särkyi, Kate McCann kertoi.

Isoäiti asetteli nallekarhun sängylle

Viime vuonna McCannien perhe juhli sukulaisten parissa. Madeleine sai joululahjaksi vaaleanpunaisen Barbie-nuken - ja hihkui riemuissaan avattuaan lahjakääreet.

Tänä jouluna vanhemmat ovat ostaneet Madeleinelle pikkutytön rakastamaan Harry Potteriin ja brittiläiseen Doctor Who -ohjelmaan liittyviä lahjoja. Niitä ei kuitenkaan joulupäivänä avata kääreistä.Madeleinen isoäiti Eileen McCann asetteli pienen, vaaleanpunaisen nallekarhun Madeleinen vuoteelle. Isoäiti on kertonut rukoilevansa, että pikkutyttö palaisi jouluksi kotiin ja näkisi nallen, jonka rinnuksessa on suuri sydän.

- Madeleine rakastaa joulua, ja suurena päivänä hänen katseensa loistaa kuin joulukuusi, Katen isä Brian Healy kertoi.

Tämän joulun perhe viettää keskenään hiljentyen.

- Aiomme viettää hyvin hiljaisen, yksityisen joulun perheen parissa, McCannit kertoivat tiedotteessaan.Haluamme kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat tukeneet meitä seitsemän kuukauden aikana. Toivottavasti pysytte tukenamme - etsinnät jatkuvat edelleen.

Kate ja Gerry ovat molemmat edelleen vakuuttuneita siitä, että Madeleine on yhä elossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?