Yli sata kuoli yökerhopalossa Venäjällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yli sata kuoli yökerhopalossa Venäjällä

Venäjä viettää ensi maanantaina kansallista surupäivää tuhoisan yökerhopalon takia. Palon tapahtumapaikalla Permin kaupungissa suruaika kestää kolme päivää.

Yökerhopalon uhrien määrän pelätään nousevan.

4.12.2009 23:45 | Päivitetty 5.12.2009 16:01

Palon kuolonuhrien määrä on noussut 109:ään. Sairaalahoidossa on edelleen kymmeniä vaikeasti loukkaantuneita.

Presidentti Dmitri Medvedev vaati surupäivää julistaessaan ankaria rangaistuksia yökerhon omistajille.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Alexander Stubb ovat esittäneet omasta ja Suomen puolesta surunvalittelunsa presidentti Dmitri Medvedeville ja ulkoministeri Sergei Lavroville Venäjän yökerhopalon johdosta. Sähkeissään presidentti ja ulkoministeri ilmaisevat syvän osanottonsa menehtyneiden omaisille ja ystäville, sekä kaikille niille, jota tämä traaginen tapahtuma on koskettanut.

Yli 200 ihmistä sisällä

Pääministeri Vladimir Putinin määräyksestä kaupunkiin viedään lentokoneella lisää lääkintähenkilöstöä ja tarvikkeita. Presidentti Medvedev puolestaan passitti sisä-, terveys- ja hätätilaministerit selvittämään tapahtunutta.

Turma sattui yökerhossa myöhään eilen illalla Suomen aikaa, kun ilmeisesti ilotulitteet sytyttivät ravintolan muoviset sisäkattorakenteet tuleen. Rakennuksessa oli tapahtumahetkellä yli 200 ihmistä, joista moni kuoli savuun tai tallautui toisten jalkoihin.

RIA-Novosti kertoi, että räjähdys tapahtui kello 23.15 paikallista aikaa.

Suuri osa uhreista oli yökerhon omistajia tai heidän sukulaisiaan ja ystäviään, jotka olivat kokoontuneet juhlimaan klubin kahdeksanvuotispäivää.

Venäjän viranomaiset ovat korostaneet, että kyseessä on onnettomuus - ei terrori-isku.

1,2 miljoonan asukkaan Perm sijaitsee Uralvuorten länsipuolella Moskovasta yli tuhat kilometriä itään. Perm on Venäjän 6. suurin kaupunki.

Venäjällä tehtiin viikko sitten terrori-isku Nevski-pikajunassa Moskovan ja Pietarin välisellä radalla. Iskussa kuoli 26 matkustajaa ja yli sata sai vammoja.

Tulipalo tapahtui Ontuva hevonen -nimisessä yökerhossa.

Omaisia kerääntyi varhain lauantaiaamuna Permin sairaalaan tiedustelemaan, oliko läheisiä loukkaantuneiden joukossa.

Yökerhorakennuksessa oli turmahetkellä noin 200 ihmistä.

Silminnäkijävideosta otetussa kuvassa näkyy, kuinka tukala tilanne oli ihmisten pyrkiessä ulos rakennuksesta.

Turmailtana klubilla vietettiin sen 8-vuotissyntymäpäivää. Suuri osa uhreista oli yökerhon omistajia tai heidän sukulaisiaan ja ystäviään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?