Norjan lumimies haastaa suomalaisen joulupukin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjan lumimies haastaa suomalaisen joulupukin

Pohjois-Norjassa ei aiota antautua matkailutuloista käytävässä "talvisodassa" Suomen kanssa. Suomalaisten omittua joulupukin norjalaiset aikovat lanseerata kokonaan uuden hahmon, lumimiehen, jolle on tarkoitus rakentaa oma teemapuisto.

8.12.2007 15:35

Ajatusta on kehitelty Tromssan eteläpuolella sijaitsevassa Målselvin pikkukaupungissa yhdessä matkailuviranomaisten ja maan lentokenttiä ylläpitävän Avinor-yhtiön kanssa. Virallisesti uusi uljas matkailukonsepti esitellään 18. joulukuuta.

Projektia johtavan Even Hegbomin mukaan ei ole mitään syytä epäillä, etteikö Norjaan saataisi houkuteltua Suomen tapaan satojatuhansia matkailijoita. Hanke vaatii tietysti kunnon panostuksen, mutta luonnon tarjoamien puitteiden osalta norjalaiset katsovat jo olevansa etulyöntiasemassa.

- Pohjois-Suomessahan on vain hieman metsää ja tuskin ollenkaan tuntureita. Meillä on lähellä vuonot, fantastiset maisemat ja korkeat lumiset vuoret.

Hegbomin mukaan Norassa ei aiota myöskään tehdä samaa virhettä kuin Suomessa, jossa on hänen mukaansa keskitytty vain joulunajan sesonkimatkailuun. Lumimiehen maahan halutaan houkutella matkailijoita vuoden ympäri.

Myös ilmailuviranomaiset ovat juonessa mukana: läheisen Bardufossin lentokentän nimi on tarkoitus olla tulevaisuudessa Snowman International Airport.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?