Clinton ei yövy Suomessa - Hillarykin saattaa tulla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Clinton ei yövy Suomessa - Hillarykin saattaa tulla

Bill Clintonin Suomen-vierailu 9. toukokuuta ei kestä kauan, mahdollisesti vain 6-7 tuntia.

26.4.2006 9:13 | Päivitetty 26.4.2006 0:00

Clintonin aikatauluista ja liikkeistä ei turvallisuussyistä kerrota etukäteen julkisuuteen juuri mitään, ei edes sitä mistä hän tulee ja mihin hän lentää Suomesta. Jotain kuitenkin tiedetään.

IS:n saamien tietojen mukaan Clintonin erikoiskone laskeutuu Tampereen lentoasemalle, josta Clinton seurueineen siirtyy seminaariin Tampere-taloille.

Seminaaria isännöivän Jari Sarasvuon mukaan tilaisuus kestää neljä tuntia, ja ainakin sen ajan Clinton on Suomessa. Lisäksi maassaoloa venyttävät siirtymiset kentältä ja takaisin kentälle.

Clinton ei kuitenkaan yövy Suomessa IS:n tietojen mukaan, vaan lentää maasta jo samana iltana. On silti mahdollista, että hän jää viihtymään seminaarin jälkeen vielä toviksi Tampere-talolle, jossa iltaa jatketaan jazz-pitoisen cocktail-tilaisuuden merkeissä. Clinton tunnetaan varsin taitavana saksofonistina.

- Olemme valmistautuneet järjestämään sekä Clintonille että hänen vaimolleen, senaattori Hillary Clintonille ohjelmaa heidän oman kiinnostuksensa pohjalta, mikäli hän/he viipyvät maassamme pidempään, sanoo tapahtumaa junaileva markkinointijohtaja Minna Varajärvi Trainers' Housesta.

Varajärvi korostaa, etteivät he ole saaneet varmistusta Hillary Clintonin mukanaolosta.

- Secret Service toki matkustaa Clintonin mukana, ja suurin osa turvallisuusjoukoista saapuu Suomeen jo hyvissä ajoin, Varajärvi sanoo.

Kiinnostus Clintonia kohtaan on osoittautunut melkoiseksi, vaikka seminaarilippu maksaa 790 euroa ja iltatilaisuuden kanssa 1140 euroa. Yli puolet paikoista on jo myyty tuhatpaikkaiseen saliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?