Skinijengi videoi surmat kännykällään nettiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Skinijengi videoi surmat kännykällään nettiin

Kolmentoista alaikäisen uusnatsin jengi tuomittiin maanantaina ankariin rangaistuksiin Moskovassa.

22.9.2008 18:46

Jengi ehti surmata useita henkilöitä, joista tunnetuin oli jakutialainen shakkimestari Sergei Nikolajev.

Venäläisestä nimestään huolimatta Nikolajev oli ulkonäöltään selkeästi ei-venäläinen. Uhriksi hän valikoitui sen jälkeen, kun hän oli huomauttanut skineille näiden käytöksestä jalkapallo-ottelun jälkeen.

- Heitä ei miellyttänyt Nikolajevin huomautus eikä hänen itämainen ulkonäkönsä, joten he hyökkäsivät hänen kimppuunsa, syyttäjä Juri Sjomin selvitti.

Skinijengi videoi koko surmatyön omalla kännykällään, jonka jälkeen he laittoivat videon internetiin. Videolla näkyy, kuinka Nikolajevia hakataan baseball-mailalla ja häneen isketään useita veitseniskuja.

Jengi laittoi internetiin myös muita videoita, joilla näkyy heidän väkivallantekojaan. Näin miliisin oli lopulta helppo päästä heidän jäljilleen.

Moskovan kaupunginoikeus antoi jengin päätekijälle Ivan Kolinitshenkolle kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen, jonka lisäksi hänet määrättiin psykiatriseen pakkohoitoon.

Muut kaksitoista jengiläistä saivat eripituisia tuomioita kolmen ja yhdeksän vuoden väliltä.

Kun tuomiot oli julistettu ja jengiläisiä lähdettiin kuljettamaan pois oikeussalista, he järjestivät huutokonsertin ystävilleen ja sukulaisilleen.

- Sieg heil. Me rakennamme uuden paratiisin, he huusivat.

Skinijengin tuomio on siitä poikkeuksellinen, että heidät tuomittiin nimenomaan rasistisista murhista ja väkivallanteoista.

Venäjän viranomaiset ovat tätä ennen pyrkineet luomaan mielikuvaa, jonka mukaan heillä ei ole mitään uusnatsiongelmaa. Vastaavista rikoksista on aiemmin annettu tuomioita muun muassa "huliganismin" nimikkeellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?