Koirankokoiset rotat tunkeutuivat koteihin Englannissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koirankokoiset rotat tunkeutuivat koteihin Englannissa

Järkyttyneet asukkaat kertoivat eilen Englannin Bradfordissa valtavien rottien tunkeutumisesta koteihin. Yksi rotista oli lähes metrin mittainen.

19.8.2010 14:45

The Sun -lehden mukaan jättiläisrottia on nähty asuinalueen kotien keittiöissä ja olohuoneissa.

Lehden haastattelema 31-vuotias Brandon Goddard sai yhden ammuttua ilmakiväärillä, mutta neljä samanlaista vilisti karkuun.

- Ne olivat hirviöitä eivätkä rottia. Lähdin pois paikalta niin nopeasti kuin pystyin. Montakohan niitä on, jos ne ovat päässeet lisääntymään? Goddard kysyy.

Edes myrkyt eivät ole hävittäneet rottia naapurustosta.

Mammal Society -järjestön Laura Drake arveli the Sunille jättiläisrotan olevan eteläamerikkalainen nutria eli rämemajava, jonka ollaan luultu hävitetyn Englannista 20 vuotta sitten.

Yorkshiren rottaharrastajayhdistyksen puheenjohtaja Colin Ardundel muistutti, että tavalliset jyrsijät voivat olla kehittymässä isommiksi, kun ruokaa on koko ajan paremmin saatavilla.

Tutkija: Mahdollista Suomessakin

Suomalaisen pikkunisäkästutkijan, filosofian tohtori Paavo Hellstedtin mielestä megarottien hyökkäys kuulostaa uskomattomalta.

- Ei voi olla kyseessä ainakaan se rottalaji, jota pidetään Suomessa rottana, Hellstedt sanoo.

Hänen mukaansa maailmassa on kuitenkin useita jyrsijälajeja, jotka voivat hyvinkin kasvaa metrin pituisiksi.

- Afrikassa käytetään metrin kokoisia rottia tautien tunnistamisessa, Hellstedt sanoo.

Hellstedtin mielestä on myös mahdollista, että kyseessä on tosiaankin ollut rämemajava. Sitä voidaan tavata Suomenkin luonnossa muutamia yksilöitä.

Voidaanko täälläkin yhtäkkiä löytää keittiöstä metrin kokoinen jyrsijä?

- Kyllä se on hyvin mahdollista. Rämemajavaa on käytetty täällä turkiseläimenä, ja luonnossa tavataan karanneita yksilöitä. Ne eivät kuitenkaan lisäänny siellä, Hellstedt sanoo.

Katso kuvat the Sunin nettisivulta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?