Pikku-Madeleinen kohtalo edelleen mysteeri - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pikku-Madeleinen kohtalo edelleen mysteeri

Portugalin poliisi on maininnut ensi kertaa lausunnoissaan, pitävänsä mahdollisena, että kadonnut pikkutyttö Madeleine McCann on kuollut.

Madeleine McCann on ollut kateissa jo sata päivää.

11.8.2007 14:23 | Päivitetty 11.8.2007 18:47

BBC:n haastattelema tutkinnanjohtaja Olegario Sousa on sanonut uusimpien todisteiden viittaavan siihen suuntaan, että tyttö saattaa olla kuollut.

Sousan mainitsemat todisteet ovat brittiläisten vainukoirien hotellihuoneesta löytämiä veritahroja, joita analysoidaan parhaillaan Britanniassa. Portugalilaislehdet ovat lisäksi vihjailleet, että koirat olisivat vainunneet hotellihuoneistossa ruumiin hajun. Sousa kieltäytyi kommentoimasta lehtien tietoja.

100 päivää epätoivoisia etsintöjä

Lauantaina tuli kuluneeksi sata päivää siitä, kun nelivuotias Madeleine McCann katosi perheensä lomahuoneistosta Praia da Luzissa Etelä-Portugalissa. Portugalin poliisi ei ole kyennyt selvittämään katoamista.

Katoamista muistettiin lauantaina monessa tilaisuudessa. Madeleinen vanhempien oli määrä osallistua rukouspalvelukseen Praia da Luzissa, ja Madeleinen isovanhemmat kampanjoivat lapsenlapsensa puolesta Liverpoolissa.

Madeleinen vanhemmat Kate ja Gerry McCann ovat vedonneet julkisuudessa lapsensa löytämisen puolesta. Tukea he ovat saaneet muun muassa paavi Benedictus XVI:ltä ja jalkapallotähti David Beckhamilta. Viime aikoina pariskunta on joutunut torjumaan vihjauksia siitä, että he olisivat itse osallisia tyttärensä katoamiseen.

Brittiläinen viestinnäntuntija näkee lapsen katoamisen jälkeisessä julkisuusrumbassa samoja piirteitä kuin "julkisessa suremisessa" prinsessa Dianan kuoleman jälkeen.

- Populaarilehdistömme vetoaa äärimmäisen taitavasti brittien tunteisiin. Mielestäni elämme aikaa, jolloin tunteellisuus hallitsee paljossa viestimien työskentelyä, London City Universityn viestinnän professori Roy Gleenslade arvioi uutistoimisto AFP:lle.

Hän ennustaa viestimien palaavan "Maddien" tarinaan hamaan tulevaisuuteen asti, jollei arvoitus ratkea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?