Terroristi suuteli lastaan ja räjäytti metron - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Terroristi suuteli lastaan ja räjäytti metron

Terroristi Germaine Lindsayn leski on vakuuttunut, että mies jätti haikeat jäähyväiset reilun vuoden vanhalle Abdullah -pojalleen ennen veritekoon lähtöä.

24.9.2005 0:00

Hän kertoi Lontoon pommi-iskuihin osallistuneen miehensä viimeisistä tunneista eilen brittilehti Sunille antamassaan avomielisessä haastattelussa. Leski antoi haastattelun vain reilut kaksi viikkoa sen jälkeen, kun oli synnyttänyt terroristin tyttären Ruqayyahin.

Samantha Lewthwaite, 21, muistelee artikkelissa kuulleensa miehensä askeleet kodin rappusissa kohtalokkaana päivänä.

- Hän suuteli lastamme hyvästiksi ja hiipi ulos talosta räjäyttämään metron King's Crossin asemalla, Lewthwaite sanoi brittilehti Sunille.

- Löysin aamulla hänen avaimensa alakerran pöydältä. Hänellä ei selvästikään ollut niille enää käyttöä.

Lesken mukaan miehen mieli myrkyttyi radikaalien saarnamiesten puheista lukuisilla moskeijakäynneillä.

Muutos näkyi miehessä selvästi, eikä vaimo enää tunnistanut "ihmisrakasta ja rauhallista" miestään samaksi henkilöksi, jonka kanssa hän avioitui 2002.

Todelliset vaikeudet alkoivat, kun Lindsay tutustui viime vuonna moskeijassa ryhmään miehiä. Uusien tuttavuuksien myötä hän häipyi kotoa päiväkausiksi ja vieraili moskeijoissa eri puolilla Britanniaa, erityisesti Lutonissa.

- On kauheaa, kuinka nämä ihmiset käänsivät hänen päänsä ja myrkyttivät hänen mielensä. Hän oli viaton, naiivi ja yksinkertainen mies. Arvelen, että hän oli siksi heille ihanteellinen ehdokas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?