"Veneenkeikuttajat" rautoihin Moskovassa - rinnastettiin apinoihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Veneenkeikuttajat" rautoihin Moskovassa - rinnastettiin apinoihin

Moskovan miliisi pidätti sunnuntaina lähes sata mielenosoittajaa Moskovassa, kun toisinajattelijat yrittivät järjestää vallanpitäjiä kritisoivan "Erimielisten marssin". Pidätettyjen joukossa oli muun muassa Toinen Venäjä -oppositiojärjestön johtaja Eduard Limonov. Mielenosoittajia pidätettiin myös Pietarissa.

14.12.2008 16:34

Mielenosoittajien oli tarkoitus kokoontua Moskovassa Majakovskajan metroaseman edessä, mistä joukko olisi marssinut pääkatu Tverskajalle. Protestiin ei kuitenkaan saatu kaupungilta lupaa, joten miliisi esti odotetusti tapahtuman.

Paikalla oli huomattavasti enemmän virkavaltaa kuin mielenosoittajia. Koko aukio oli tiiviisti miliisin eristämä ja kadunvarsia reunusti pitkä rivistö miliisin ja Omon-turvallisuusjoukkojen kuorma-autoja. Äänekkäimmät protestoijat pidätettiin jo ennen tapahtuman alkua.

Samaan aikaan vieressä alkoi erikoinen vastamielenosoitus. Viereisen talon katolta soitettiin surumarssia ja pudotettiin lentolehtisiä, jossa Yhdysvaltoja syytettiin finanssikriisistä ja Toinen Venäjä -järjestön johtajaa, "Amerikan kansalaista Garri Kasparovia" venäläisen yhteiskunnan murentamisesta.

- Jo riittää veneen keikutus, lentolehtisissä julistettiin.

Piirroskuvituksena oli veneessä sekavasti pelehtiviä apinoita. Lehtisissä ei kerrottu, kuka oli tempauksen takana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?