Ulkomaat

Michael Jackson on myös keksijä

Julkaistu:

Patentti numero 5255452: kengät, joiden avulla käyttäjä voi nojautua 45 asteen kulmaan. Myöntämispäivä: 26. lokakuuta 1993.

Michael Jackson kokeili suosionsa huipulla siipiään myös keksijänä ja tehtaili ns. painottomuuskengät, joilla voi kävellä poptähden kehittelemää kuuluisaa kuukävelyä (moonwalk). Jacksonin kengät ovat yksi yli seitsemästä miljoonasta keksinnöstä, jotka on listattu Googlen uuteen hakuohjelmaan Google Patentsiin.

Google Patents listaa Yhdysvaltain patenttiviraston myöntämiä patentteja vuosien 1790 ja 2006 välillä. Joukossa on myös runsaasti sangen hullunkurisia kapistuksia.

Michael Jacksonin painottomuuskengät perustuvat erikoispohjaan, johon on kiinnitetty koukkuja. Niiden avulla laulaja pystyi nojautumaan eteenpäin 45 astetta, mikä loi illuusion painottomuudesta.

Kengillä Jackson pystyi liikkumaan lavalla samalla tavoin kuin musiikkivideoissaan.

Googlen viime viikolla avatussa tietokannassa www.google.com/patents on lukuisia jokapäiväisiä tuotteita, kuten piilolinssit ja tarranauha - sekä hieman harvinaisempia kapistuksia, kuten esimerkiksi kanojen silmäsuojat tai laskuvarjo, jonka avulla paetaan tulipalosta.