Brittiteinin surma Goassa: Suomi-poikaystävää uhkaa syyte - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittiteinin surma Goassa: Suomi-poikaystävää uhkaa syyte

Britanniaa ja Intiaa kuohuttaneen 15-vuotiaan Scarlett Keelingin surmatapaukseen liittyvät skandaalit jatkuvat Intian Goassa.

Intian Goalla surmattu 15-vuotias Scarlett Keeling aikoi tulla Suomeen puoleksi vuodeksi poikaystävänsä mukana.

27.3.2008 16:14

Surmaaja ei ole vieläkään varmistunut.

Scarlettin 25-vuotias goalainen poikaystävä Julio Lobo vietiin pääsiäisenä tutkintaan liittyviin lääketieteelliseen tutkimuksiin. Häntä ei epäillä surmasta.

Lobo esti samassa yhteydessä pidätyksensä hankkimalla etukäteen oikeudelta määräyksen, että hänelle on kerrottava pidätyksestä 48 tuntia etukäteen. Ehtona on päivittäinen ilmoittautuminen poliisille.

Julio Lobo on asunut puoliksi Helsingin Kalliossa ja ollut töissä Suomessa vakuutusyhtiössä. Intialaislehtien mukaan häntä tutkitaan lastensuojelulain perusteella, joka voi Intiassa johtaa kovaan tuomioon.

Lobo totesi Daily Mail -lehdessä, että Scarlett kertoi olleensa 19-vuotias.

Scarlettin huumaamisesta ja raiskauksesta syytetään paikallista baarityöntekijää. Hänen toverinsa puolestaan uskotaan antaneen kokaiinia, ekstaasipillerin ja lsd:tä tytölle ja avustaneen surmaa.

Kolmatta pidätettyä henkilöä epäillään huumeiden välittämisestä.

Aikoi Suomeen puoleksi vuodeksi

Julkistetussa Scarlett Keelingin päiväkirjassa tämä kertoi asumisestaan Julio Lobon kanssa, joka toimii Goassa turistioppaana. Scarlett kirjoitti aikovansa Lobon kanssa puoleksi vuodeksi töihin Suomeen.

Tapaus on ollut useita viikkoja otsikoissa Britanniassa ja Intiassa siitä on puhuttu parlamentin istunnossakin.

Liittovaltion poliisille siirretyn tapauksen väitetään saattaneen paljastaa ministerin ja poliisien yhteyksiä Goan huumekauppaan. Yksi poliisi ja kuolinsyyntutkija on jo pidätetty virasta.

Hippiperheen tytär Scarlett oli Goassa äitinsä Fiona MacKeownin, 43, ja seitsemän sisaruksensa mukana puolen vuoden matkalla. Scarlett asui erillään ja vietti päiväkirjansa perusteella alkoholin, viinan ja seksin värittämää elämää.

Äitiä ei epäillä heitteillejätöstä. Äidin mukaan Scarlett ja Julio väittivät suhdettaan platoniseksi, sillä "Scarlettilla oli poikaystävä Englannissa ja Juliolla tyttöystävä Suomessa".

Scarlett Keeling raiskattiin ja surmattiin 18. helmikuuta Goan Anjuna Beachilla ravintolaillan jälkeen.

Lobo oli ollut hänen mukanaan alkuillasta, mutta jättänyt Scarlettin espanjalaisen tytön seuraan, eikä Julio löytänyt Scarlettia enää sovittuun tapaamisaikaan.

Hukutettiin hiekkarannalla

Poliisi ilmoitti kuolinsyyksi ensin yliannostuksen ja hukkumisonnettomuuden.

Äidin pakottamassa uudessa tutkimuksessa paljastui, että Scarlettissa oli yli 50 ruhjetta ja hänen päätään oli pidetty veden alla 5-10 minuuttia. Hänen veressään oli pieniä määriä kokaiinia ja morfiinia.

Äiti on nyt muuttanut tuntemattomaan osoitteeseen poliisin suojeluksessa. Hän sanoo nyt katuvansa tyttärensä jättämistä.

Julio Lobo syytti Daily Mail -lehdessä, että äiti tiesi tyttärensä juomisongelmasta. Lobo pidätettiin aluksi epäiltynä surmasta. Hän sanoo poliisin hakanneen itseään pahasti.

- Tuntuu kuin Scarlettin perhe syyttäisi minua siitä etten katsonut hänen peräänsä, mutta hän teki mitä hän halusi. Hänen äitinsä olisi pitänyt katsoa enemmän Scarlettin perään, Lobo sanoo.

- Hän jätti Scarlettin minulle kolmeksi viikoksi. Ei ole totta, että hän näki tytärtään muutaman päivän välein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?