Väärä missi kruunattiin Miss Kaliforniaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Väärä missi kruunattiin Miss Kaliforniaksi

Miss Kaliforniaksi toissa viikolla valittu ecuadorilaissyntyinen Christina Silva, 24, sai nauttia tittelistään kokonaiset neljä päivää. Sitten nuorelle naiselle ilmoitettiin, ettei hän olekaan osavaltion kaunein.

Christina Silva sai nauttia tittelistään kokonaiset neljä päivää.

7.12.2007 6:27

Tuomaristoa alkoi ihmetyttää tulos heti valinnan jälkeen, joten äänet laskettiin seuraavana päivänä uudestaan. Sekaannus oli sattunut laskuvaiheessa, kun pisteet käännettiin siten, että parhaalle annettiinkin mahdollisimman pieni pistemäärä ja huonoimmalle suurin.

- Se oli yksinkertainen inhimillinen erehdys, kilpailujohtaja Keith Lewis selitteli AP:n mukaan.

Neljä päivää myöhemmin Silva kutsuttiin Lewisin luo, missä kilpailun järjestäjät kertoivat hänelle huonot uutiset.

- He eivät koskaan selittäneet laskuvirhettä. Minua vain kehotettiin luopumaan kruunusta, muuten rehellisyyteni kyseenalaistettaisiin ja urani voisi kärsiä, Silva kuvaili käymäänsä keskustelua ABC:n aamuohjelmassa.

Hänet jopa määrättiin soittamaan uudelle voittajalle, 21-vuotiaalle Raquel Beezleylle, joka oli ensimmäisen laskennan jälkeen valittu toiseksi perintöprinsessaksi. Beezley edustaa Kaliforniaa, kun Yhdysvaltain kaunein nainen valitaan huhtikuussa.

- Se oli omituista. He vain hokivat, että sinun pitää kertoa hänelle. En minä halua titteliä, haluan tietää vain totuuden.

Christina Silva saa pitää itse kruunun, olkanauhan ja kaulakorun, minkä lisäksi hänelle palautetaan kilpailun osallistumismaksu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?