Pakistanilaisvaltuuskunta kieltäytyi lentokentän vartaloskannauksesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pakistanilaisvaltuuskunta kieltäytyi lentokentän vartaloskannauksesta

Pakistanilaisten parlamenttiedustajien valtuuskunta keskeytti Yhdysvaltain-vierailunsa, koska ei halunnut alistua kehon tarkasti paljastavaan vartaloskannaukseen. Asiasta kertoi pakistanilainen uutiskanava sunnuntaina.

7.3.2010 13:28

Pakistanin heimoalueelta tullut kuuden hengen valtuuskunta saapui Washingtoniin helmikuun lopussa Yhdysvaltain ulkoministeriön kutsusta. Tarkoituksena oli keskustella turvallisuus- ja kehityshankkeista heimoalueella.

Valtuuskunnan johtajan Abbas Afridin mukaan amerikkalaiset olivat etukäteen luvanneet, että skannaus voitaisiin jättää väliin. Näin tapahtuikin ensin Washingtonissa.

Muutamaa päivää myöhemmin matkalla toiseen kaupunkiin viranomaiset pitivät skannausta välttämättömänä, Afridi kertoi Express News -kanavalle.

Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen virallinen valtuuskunta, joka on kieltäytynyt kiistellyistä skannereista sen jälkeen, kun ne viime kuussa asennettiin 19 lentokentälle Yhdysvalloissa.

Jotkut islamilaiset uskonoppineet ovat kieltäneet skannerit muslimeilta, koska ne rikkovat uskonnon alastomuutta koskevia määräyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?