Loma-asunnossa Madeleinen verinen jalanjälki? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Loma-asunnossa Madeleinen verinen jalanjälki?

Kate ja Gerry McCannin loma-asunnosta Portugalin Praia da Luzista on rikosteknisissä tutkimuksissa löydetty verinen jalanjälki, jonka epäillään kuuluvan kadonneelle pikku-Maddylle. Asiaa ei ole kerrottu aiemmin julkisuuteen.

14.10.2007 11:32

Jälki vastaa McCannien lomallaan käyttämän vuokra-auton takapuskurista löydettyä jälkeä, kertoo The Mail on Sunday -lehti.

Lehden mukaan pariskunnan loma-asuntoa 4-vuotiaan Madeleinen katoamisen jälkeen tutkineet poliisit löysivät makuuhuoneen läheisyydestä paljaalla silmällä havaittavissa olevan jalanjäljen, jossa oli "verilöydöksiä".

Birminghamissa tehdyt uudet rikostekniset tutkimukset osoittavat, että jälki on kohtuullisella varmuudella kuulunut pikku-Maddylle. Poliisin mukaan merkityksellistä on erityisesti se, ettei sen ympäriltä löytynyt merkkejä verestä.

Tutkintaa lähellä oleva lähde kertoi The Mail on Sundaylle, että veri onkin todennäköisesti kerääntynyt kengän pohjalle asunnon ulkopuolella.

Löydöksen myötä vahvistuvat jälleen epäilyt siitä, että vanhemmilla olisi osuutta tyttärensä katoamiseen. Vaikka uusi jalanjälki kuuluu kohtuullisella varmuudella Madeleinelle, poliisi tarvitsee sen lisäksi kuitenkin vahvoja todisteita, jotta tapauksen selviäminen edistyy.

Tutkintaa ovat varjostaneet villit huhut ja spekulaatiot dna-materiaalista ja epäselvyyttä on ollut siitä, mitä dna-löytöjä on tehty ja kuinka tärkeitä ne tutkinnan kannalta lopulta ovat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?