Neuvostosotilaiden ruumiit halutaan Tallinnasta Venäjälle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Neuvostosotilaiden ruumiit halutaan Tallinnasta Venäjälle

Venäjällä on pantu alulle hankkeita saada neuvostosotilaiden maalliset jäännökset Tallinnasta Venäjälle. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi lauantaina sisaruksista, jotka toivoivat saavansa isänsä, kapteeni Ivan Sysojevin ruumiin Virosta.

5.5.2007 13:10

- Emme ole varmoja siitä, etteikö isämme maallisia jäännöksiä häiritä jälleen, jos ne jäävät Viroon, sanoi vanhempi sisaruksista Ezmeralda Menshikova uutistoimistolle.

Menshikova suunnitteli matkaa Viroon isän ruumiin tunnistamiseksi.

- Kaikki matkasta ja uudelleen hautaamisesta aiheutuvat kulut korvaa Arkangelin aluehallinto. Olen saanut lupauksen kuvernööri Nikolai Kiseleviltä, hän sanoi.

Arkangelin lähistöltä kotoisin ollut Sysojev lähetettiin rintamalle 1941. Hän kaatui syyskuussa 1944 ja hänet haudattiin Tallinnaan. Arkangelin alueelta sotaan osallistui yli kolmasosa väestöstä - ja lähes puolet heistä kuoli.

Tverin alueen kuvernööri suunnittelee kahden sotilaan ruumiiden saamista Venäjälle.

- Olemme valmiita tuomaan kotiin Tallinnan vapautuksessa syyskuussa 1944 kaatuneiden maanmiestemme viimeiset jäännökset, jos heidän omaisensa niin sanovat, kertoi kuvernööri Dmitri Zelenin perjantaina.

Hän vakuutti, että sekä luutnantti Vasili Volkov että kersantti Vasili Davidov haudattaisiin uudelleen sotilaallisin kunnianosoituksin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?