Pörssipaniikki jatkuu - Helsinkiin odotetaan laskuavausta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pörssipaniikki jatkuu - Helsinkiin odotetaan laskuavausta

Globaali pörssipaniikki on jatkunut Aasian osakemarkkinoilla tänään, kun sijoittajat ovat peloissaan hankkiutuneet eroon osakkeistaan. Suurimmassa paineessa ovat olleet rahoitusalan yhtiöiden, kuten pankkien osakkeet.

Aasian suurissa pörsseissä tultiin alas 3-7 prosenttia Yhdysvaltain osakemarkkinoiden eilisen rajun pudotuksen vetämänä.

18.9.2008 8:46

Aasian suurissa pörsseissä tultiin alas 3-7 prosenttia Yhdysvaltain osakemarkkinoiden eilisen rajun pudotuksen vetämänä. Esimerkiksi Tokiossa osakkeiden hinnat laskivat Nikkei 225 -indeksin mukaan 3,2 prosenttia.

Markkinoiden perustarina ei ole muuttunut miksikään: Sijoittajat pelkäävät, että rahoitusalan suuret ruumiit, kuten amerikkalaiset Merrill Lynch, Lehman Brothers, AIG sekä uusimpana brittipankki HBOS, jonka uskotaan ajautuvan Lloyds TBS:n syliin, saavat vielä seuraa.

Vähitellen avautuvien europörssien - myös Helsingin pörssin - uskotaan avautuvan laskuun Aasian ja Yhdysvaltain esimerkkiä seuraten. Maailman osakemarkkinoiden tukalaa tilannetta kuvaa osaltaan se, että globaalilla MSCI-indeksilla mitattuna kurssit ovat alimpana kuin kertaakaan sitten marraskuun 2005.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?