Polanskin ja Taten alastonkuvasta maksettiin mansikoita - katso kuva - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Polanskin ja Taten alastonkuvasta maksettiin mansikoita

Elokuvaohjaaja Roman Polanskin ja hänen vaimonsa, näyttelijä Sharon Taten alastonkuva on myyty 7 600 eurolla. Erikoista kuvassa on, että se on otettu vain muutama kuukausi ennemmin kuin Charles Mansonin seuraajat murhasivat Taten raa'asti. Myös Polanskin oikeudenkäynti on lisännyt kiinnostusta tähän kuvaan.

Tämä kuva myytiin 7 600 eurolla.

8.12.2009 10:03 | Päivitetty 8.12.2009 10:02

- Uskon, että Polanskiin liittyvät uutiset ovat lisänneet kiinnostusta hänen tarinaansa, joten tämä kuva sai enemmän huomiota, kuin se olisi muuten saanut, huutokaupanpitäjä Philippe Garner kertoo kuvasta.

Englantilaisen valokuvaaja David Baileyn vuonna 1969 ottamassa kuvassa pariskunta esiintyy kädet kiedottuna toistensa ympärille katsoen suoraan kameraan. Kuvan arveltiin tuottavan hyvin, mutta 7 600 euroon noussut huutosumma oli yllätys.

- Tästä kuvasta, jossa Polanski on morsiamensa kanssa, välittyy katkeransuloinen tunnelma, koska se on otettu murhavuoden kesänä.

Polanski on tällä hetkellä kotiarestissa Sveitsissä odottamassa Yhdysvaltain luovutuspyyntöä. Polanskia syytetään alaikäisen hyväksikäytöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?