Shakkimestari Garri Kasparov jätettiin koneesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Shakkimestari Garri Kasparov jätettiin koneesta

Venäjän oppositiojohtajan Garri Kasparovin lisäksi muutamia länsimaisia toimittajia ei päästetty EU-Venäjä -huippukokouskaupunkiin Samaraan matkanneeseen koneeseen.

19.5.2007 7:09

Venäjän viranomaiset ottivat perjantaina tylyt keinot käyttöön estääkseen mielenosoittajien pääsyn Samaraan.

Shakkilegenda Kasparov kohtasi perjantai-aamuna Moskovan lentoasemalla tietokoneen ja virkailijan, joihin hänen seurueensa matka tyssäsi kuin muuriin.

- Kun yritin rekisteröityä lennolle, lentokentän työntekijä ilmoitti, että he eivät saa lippuani läpi heidän tietokonejärjestelmästään, tuohtunut Kasparov kertoi Reutersille Sheremetjevon lentokentällä Moskovassa.

Varmimmaksi vakuudeksi salamyhkäinen tietokonehäiriö esti myös amerikkalaisen Wall Street Journalin ja brittiläisen Daily Telegraphin toimittajien pääsyn samalle lennolle.

Eilen Kasparov laukoi välikohtauksen jälkeen suorasukaisia syytöksiä Kremliä ja presidentti Vladimir Putinia kohtaan. Kasparovin mukaan tietokoneetkin reistailevat Venäjän vallanpitäjien mielialojen mukaan.

- Olenko vihainen? Voin vain nauraa. Katsokaapa ympärillenne - tämä on Venäjän perustuslaki, tämä on Venäjän laki, Kasparov tuhahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?