Hurrikaani Emily saartoi suomalaismiehen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hurrikaani Emily saartoi suomalaismiehen

Suomalainen biotutkija Anssi Vuorinen matkusti Cancuniin osallistuakseen kansainväliseen biotieteiden konferenssiin. Pahaksi onneksi alueelle sattui myös hirmumyrsky Emily 160 kilometrin tuntinopeudella.

19.7.2005 0:00

27-vuotias Vuorinen evakuoitiin paikalliseen kouluun. IS tavoitti eilen väsyneen oloisen Vuorisen myrskyn vielä riepotellessa aluetta.

- Lopulta tästä selvittiin ihan hyvin. Ei ollut mitään suurempia ongelmia, mutta on kyllä mukavaa päästä takaisin hotelliin. Evakuointikeskuksessa oli niin ahdasta, Vuorinen kertoi.

Meksikon viranomaiset ryhtyivät ennen myrskyä mittaviin turvatoimiin. Cancunin lentokenttä suljettiin ja lähialueilta evakuoitiin noin 60 000 ihmistä väliaikaisiin suojiin. Myös Vuorisen hotellin asukkaat siirrettiin toissa päivänä rannan hotellialueelta sisämaahan, kaupungin keskustaan. Heidät sijoitettiin paikalliselle ala-asteelle, jonne ahtautui noin 200 ihmistä. Olot alkoivat pian muuttua tukaliksi, koska ilmastointia ei ollut. Yöllä myös myrsky piiskasi rakennusta olan takaa, mutta silti ihmiset pysyivät hyvin rauhallisina.

- Ihmiset ottivat tilanteen yllättävän rauhallisesti. Alussa jotkut jopa vitsailivat, Vuorinen muisteli.

Eilen iltapäivällä Vuorinen saattoi palata Helsingin yliopistossa työskentelevän perulaisen kollegansa kanssa takaisin hotellille. Vuorinen arvioi tuoreeltaan, että tuhot jäivät pienemmiksi, mitä hän aluksi pelkäsi.

- Palmuja oli kaatunut useampia, mutta niistä suurin osa oli jo raivattu pois tieltä. Myös osa veneistä oli lähtenyt karkuun merelle.

Alueella on myös suomalaisia lomailijoita. Aurinkomatkat perui kesäkautensa viimeisen matkan Playa del Carmeniin, joka sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Cancunin eteläpuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?