Poliisi ja intiaanit ottivat yhteen Perussa - kymmeniä kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi ja intiaanit ottivat yhteen Perussa - kymmeniä kuoli

Kymmeniä ihmisiä on saanut surmansa Perussa poliisin ja Amazonin alueen intiaaniheimojen yhteenotoissa. Intiaanit vastustavat hallituksen suunnitelmia houkutella ulkomaisia energia- ja kaivosyhtiöitä sademetsäalueelle.

Poliisi huolehtii viranomaisten ja Amazonin alueen intiaaniheimojen yhteenotoissa omaisensa menettäneestä naisesta lauantaina Limassa pidetyssä muistotilaisuudessa.

6.6.2009 19:49

Intiaanit sieppasivat lauantaina kymmeniä poliiseja panttivangeiksi. Vankien vapautusoperaatiossa sai surmansa ainakin yhdeksän poliisia ja useita oli yhä lauantaina kateissa.

Poliisit olivat turvaamassa valtiollisen öljy-yhtiön Petroperun pumppuasemaa, jonne intiaanit kertoivat hyökänneensä. Intiaanit vakuuttivat myös jatkavansa hallituksen vastaisia mielenosoituksiaan.

Jo perjantaina poliisin ja intiaanien yhteenotoissa sai surmansa yli 30 ihmistä. Kuolleista 22 oli mieltään osoittaneita intiaaneja ja loput poliiseja.

Intiaanit ovat osoittaneet mieltään huhtikuusta lähtien. He pelkäävät menettävänsä kokonaan oikeutensa Perun luonnonvaroihin.

Perussa yhteiskunnallinen eriarvoisuus on laajaa. Toisessa päässä ovat pääkaupungin Liman vauras eliitti ja toisessa maaseudulla asuvat köyhät alkuperäisasukkaat. Perussa köyhien osuus väestöstä on yli 35 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?