Venäjän tulevan ykkösnaisen konjakkikuvat vedettiin pois - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän tulevan ykkösnaisen konjakkikuvat vedettiin pois

Alkuviikosta uutistoimisto AFP välitti maailmalle pari aiemmin julkaisematonta valokuvaa Venäjän tulevasta ykkösnaisesta Svetlana Medvedevasta.

28.2.2008 6:20

Toisessa hänet oli kuvattu vuoden 2007 helmikuussa yhdessä voimisteluvalmentaja Irina Vinerin kanssa. Naiset näyttivät olevan viihteellä, ja heillä molemmilla oli kädessään suuret konjakkilasit.

Toisessa kuvassa Svetlana Medvedeva oli kuvattu niin ikään seurapiirikutsuilla, tällä kertaa juttelemassa huippusuunnittelija Valentin Judashkinin kanssa.

Pian kuvien lähetyksen jälkeen AFP:ltä tuli kuitenkin korjausviesti. Valokuvat oli lähetetty maailmalle erehdyksessä, ja toimituksille annettiin ehdoton käsky tuhota kuvat arkistoistaan. Pyyntö tuhoamiseen oli tullut venäläiseltä Kommersant -lehdeltä, joka oli alun perin toimittanut kuvat AFP:lle.

Poikkeuksellinen käsky herätti epäilyt siitä, oliko Kommersantia kenties painostettu jostain korkeammalta ja haluttiinko siten jotenkin silotella Svetlanan julkisuuskuvaa. IS tiedusteli asiaa AFP:n Moskovan-toimistosta.

- Kommersantin mukaan kuvat ottanut freenlance-kuvaaja päätti itse, ettei hän haluakaan antaa kuviaan levitykseen, AFP:n valukuvaaja Juri Kadobnov selvitti.

Mistään Kremlin painostuksesta ei siis ollut kyse?

- Ei, ei missään nimessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?