Salamurhaajat suunnittelevat Putinin surmaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Salamurhaajat suunnittelevat Putinin surmaa

Venäjän turvallisuuspalvelu on saanut varoituksen aikeista murhata presidentti Vladimir Putin tämän tulevalla vierailulla Iraniin, kertoo uutistoimisto Interfax.

Venäjän turvallisuuspalvelut ovat saaneet varoituksen aikeista murhata presidentti Vladimir Putin tämän tulevalla vierailulla Iraniin.

14.10.2007 21:22 | Päivitetty 14.10.2007 22:57

Varoituksen mukaan itsemurhapommittajia ja sieppaajia on opastettu murhaamaan tai sieppaamaan Putin, kun tämä tiistaina saapuu Teheraniin. Tällä hetkellä Putin on valtiovierailulla Saksassa.

Varoitusten mukaan salamurhaajat ovat harjoitelleet Putinin murhaa tai kaappausta jo jonkin aikaa. Venäläisen uutistoimiston mukaan Putinin henkeä uhkaa useampi itsemurhapommittajaryhmä.

Kreml ei ole vahvistanut tai kumonnut uutistoimiston tietoa. Interfaxin mukaan Putinia on informoitu salahankkeesta.

Kremlin tiedottaja ilmoitti myöhään sunnuntai-iltana, ettei tilanteen vuoksi Putinin matkasuunnitelmia ole muutettu.

Interfax on Venäjän suurin uutistoimisto, jota Kreml käyttää usein omana äänitorvenaan.

Iranin ulkoministeriön mukaan tiedot Putinin salamurhasuunnitelmista ovat "täysin paikkansapitämättömiä".

- Näillä paikkansapitämättömillä väitteillä yritetään ainoastaan häiritä Iranin ja Venäjän välejä, arvioi Iranin ulkoministeriön tiedottaja Muhamed Ali Hosseini.

- Nämä väitteet ovat puhtaita valheita, eikä niillä ole minkäänlaista uutisarvoa, Ali Hosseini jatkoi.

Putin on ensimmäinen Kremlin päämies, joka vierailee Iranissa sitten Josif Stalinin vuonna 1943 tekemän vierailun jälkeen.

Putin on matkustamassa Iraniin maanantai-iltana. Tiistaina hänen tarkoituksenaan on osallistua Kaspianmeren maiden yhteiskokoukseen. Tämän lisäksi hän tapaa Iranin presidentin Mahmud Ahmadinejadin.

Venäjällä on läheiset suhteet Iraniin. Maa vastustaa lisäpakotteiden määräämistä Irania vastaan maan ydinohjelmasta syntyneen kiistan vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?