Al Qaida kannattaa John McCainia presidentiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Al Qaida kannattaa John McCainia presidentiksi

John McCain kaipaa nyt kipeästi uusia kannattajia - mutta ei näin kipeästi. Terroristijärjestö al Qaidaan liitetyllä nettisivulla asetuttiin nimittäin republikaaniehdokkaan taakse Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, kertoo uutistoimisto AP.

22.10.2008 9:20

Al Hesbah -nettisivuilla todettiin maanantaina, että McCain olisi parempi vaihtoehto, koska hän jatkaisi todennäköisemmin sotaa Afganistanissa ja Irakissa.

- Se vaatii kiivasta johtajaa, kuten McCain, joka on sanonut jatkavansa sotimista viimeiseen amerikkalaissotilaaseen asti. Siksi al Qaidan pitää tukea McCainia tulevissa vaalissa, jotta hänen edeltäjänsä epäonnistunut marssi jatkuu, sivuilla sanottiin.

Sivuilla kerrottiin myös, että terrori-isku ennen vaaleja olisi tervetullut, sillä se parantaisi McCainin mahdollisuuksia.

John McCainin avustaja Mark Salter kertoi kuulleensa sivuilla olleista kommenteista, mutta ei halunnut vielä kommentoida niitä.

SITE-tiedustelupalvelun mukaan sivujen taustalla on henkilö nimeltä Muhammad Haafid. Tiedustelupalvelun arvion mukaan hänellä ei ole kuitenkaan yhteyttä terroristijärjestön operatiiviseen toimintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?