Intiassa syntyi pinkki pikkuhousuliike - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Intiassa syntyi pinkki pikkuhousuliike

Ravintoloissa käyvät naiset suututtavat Intian vanhoillisia ryhmiä. Naiset iskevät takaisin ystävänpäivänä.

Lähetä Ram Senalle pinkit pöksyt! juliste kehottaa.

11.2.2009 12:42

Oikeistoryhmä Sri Ram Sena hyökkäsi tammikuun lopussa siveettöminä pitämiensä naisten kimppuun Mangaloren kaupungissa, kun nämä olivat olleet viettämässä iltaa trendikkäässä Amnesia pubissa. Ryhmä läpsi naisia, huuteli heille ja työnsi heitä kumoon.

Noin 30 Sri Ram Senan jäsentä pidätettiin tapauksen johdosta. Isänmaallisen oikeistoryhmän johtaja Pramod Mutalik totesi, ettei ole hyväksyttävää antaa naisten käydä baareissa.

Videoitu hyökkäys näytettiin valtakunnallisella televisiokanavalla ja se raivostutti monet intialaiset naiset ja useat miehetkin, jotka kokosivat joukkonsa ja päättivät iskeä takaisin tulevana lauantaina. Ystävänpäivä on symbolinen valinta vastaiskulle, sillä monet ääri-hindu vastustavat myös sen viettoa.

Vanhoillisen ryhmän jäsenille lähetetään pinkkejä pikkuhousuja, minkä lisäksi naiset aikovat marssia lähimpään ravintolaan ja tilata juoman.

Naiset ovat perustaneet myös 'pubissa käyvien, kevytkenkäisten ja edistyksellisten naisten' ryhmän Facebookiin, ja siihen on liittynyt jo 7 000 ihmistä.

Intialaisia on kehotettu toimittamaan pinkkejä pikkuhousuja erinäisiin keräyspisteisiin, ja ne toimitetaan suoraan Mutalikin toimistoon.

- Vaihtoehtona oli jättää huomioimatta Ram Sena tai sitten vastata sen toimiin. Päätimme antaa sille huomiota, mutta tästä huomiosta he eivät pidä, naisliikkeen tiedottaja Nisha Susan kertoi BBC:lle.

Maan naisasioista vastaava ministeri Renuka Chaudhury tuomitsi Sri Ram Senan hyökkäyksen ja vertasi sitä Taleban-tyylisenä yrityksenä määrittää arvoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?