Google muuttaa puheen tekstiviestiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Google muuttaa puheen tekstiviestiksi

Aina yllätyksiä tarjoava monitoimiyritys Google käy seuraavaksi puhelimenkäyttötapojemme kimppuun.

27.3.2009 4:51

Tietojätti on tuonut USA:ssa Android-kännyköidensä jälkeen testikäyttöön Google Voicen, jossa on aineksia googlemaiseksi yllätyshitiksi.

Google osti kaksi vuotta sitten Grand Central -yhtiön, joka oli tarjonnut yhtä puhelinnumeroa koko eliniäksi. Google Voicekin tulee tarjoamaan ikuista puhelinnumeroa, jolloin sinut tavoittaa samasta numerosta niin töistä, ulkomailta, kotoa kuin kännykästäkin.

Google Voice yhdistää sähköpostin ja puhelimen ominaisuuksia toisiinsa. Sen varsinainen jekku voi olla palvelu, joka muuttaa vastaajaan tulevat ääniviestit teksteiksi ja lähettää ne puhelun vastaanottajalle tämän niin halutessa tekstiviestinä tai sähköpostina.

Koekäyttäjien mukaan vastaajaviestien lukeminen on mukavampaa kuin niiden kuuntelu, joka usein kestää tuskallisen kauan. Mutta puheentunnistusohjelma ei välttämättä osaa muuttaa kaikkea puhetta tekstiksi kovin tarkasti - ja suomea puhuvien on ehkä turha vielä haaveillakaan tällaisesta palvelusta.

Huvittavaa palvelussa on, että moni voi saada tulevaisuudessa Google Voicelta tekstiviestejä, jotka alkavat sanoilla "hei vastaa nyt, nosta se luuri, mä tiedän että olet siellä".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?