Pomminainen pääsi EU-kokoukseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pomminainen pääsi EU-kokoukseen

Nuori ja viattoman näköinen nainen vetää perässään matkalaukkua ja astelee Brysselissä kohti hotellia, johon kohta saapuisivat myös Ranskan presidentti Jacques Chirac ja Saksan liittokansleri Angela Merkel.

28.3.2006 7:16 | Päivitetty 28.3.2006 0:00

Kukaan ei kiinnitä naiseen sen enempää huomiota, ja pian hän on jo asettunut huoneeseensa odottamaan "uhrejaan".

Nainen purkaa matkalaukkunsa ja asettelee sen sisällön hotellisängylleen: muoviräjähdettä, paristo, sähkökaapelia, kännykkä ja Baretta-pistooli. Tässä vaiheessa pistoolista puuttuvat vielä luodit, mutta pian naisen kollega korjaa tilanteen ja tuo hänelle lastin tappavia ammuksia.

Kahden päivän aikana nainen pääsee useita kertoja Chiracin ja Merkelin lähietäisyydelle ilman, että turvamiehet estävät hänen aikeitaan mitenkään.

Onneksi tällä kertaa kyse oli kuitenkin vain belgialaisen toimittajan Katleen Peeraerin ja hänen edustamansa flaaminkielisen VTM-television testistä.

Tv-kanava paljasti temppunsa eilen ja kertoi halunneensa vain tuoda esille Euroopan unionin huippukokouksen laiskat turvatoimet.

Peeraerin koe tapahtui Brysselissä viime viikolla, kun EU-johtajat kokoontuivat kaupunkiin kaksipäiväiseen huippukokoukseensa torstaina. Suomea kokouksessa edusti pääministeri Matti Vanhanen.

Peeraerin salakuljettamat räjähteet, ase ja luodit olivat aitoja, mutta jostain syystä hän ei jäänyt kertaakaan turvamiesten haaviin, vaikka hän lähestyi valitsemiaan "kohteita" useita kertoja.

Belgian viranomaiset eivät ole kommentoineet vielä Peeraerin paljastamia turva-aukkoja mitenkään. Epäselvää on myös, tuleeko toimittajalle itselleen jotain seuraamuksia hänen tempauksestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?