Tv-sarja järkyttää tsunamin uhreja Thaimaassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tv-sarja järkyttää tsunamin uhreja Thaimaassa

Brittiläis-yhdysvaltalainen televisioprojekti on järkyttänyt thaimaalaisia, joita kosiskellaan esittämään ruumiita tsunamista kertovaan sarjaan.

4.6.2006 13:20

Avustajia etsitään lentolehtisin ja julistein alueilta, jotka tapaninpäivän 2004 tsunami tuhosi perinpohjin.

- Miksi he tekevät tämän? Tämä on uskomatonta, huudahti turistiopas Sawitree Kulmat nähdessään lentolehtisen, jossa pyydetään kaikenikäisiä thaimaalaisia pestautumaan brittiläisen BBC:n ja yhdysvaltalaisen HBO:n minisarjaan "täyttämään taustoja ja esittämään ruumiita".

- On liian aikaista, kun kaikki yrittävät vielä unohtaa tapahtumat.

Nation-lehden mukaan länsimaalaisille avustajille maksetaan kuvauksista 30 euron päiväpalkkio, mutta thaimaalaisille avustajille luvataan samasta työstä vain 8 euroa.

- Jeesus Kristus! Ei sellaisia julisteita voi levittää täällä, sanoi tsunamiorpoja auttavan järjestön johtaja Robert Reynolds.

Hänen mukaansa tuotantoyhtiö ei ole vastannut kirjeisiin, joissa pyydetään hienotunteisuutta tsunamin uhreja kohtaan. Hän myös kiisti BBC:n väitteet, joiden mukaan yhtiö pitää yhteyttä paikallisyhteisöihin ja järjestöihin.

Reynoldsia suututti erityisesti se, ettei sarjassa kuvata lainkaan paikallisten asukkaiden kärsimystä. Kuvauksissa mukana olleiden avustajien mukaan lähes kaikki puheroolit on jaettu ulkomaalaisille näyttelijöille.

Minisarjan pääosissalänsimaalaisia

Minisarja kuvaa tsunamia ja sen jälkeisiä päiviä länsimaisten päähenkilöiden kautta. Tarinan keskiössä on poikaansa etsivä pariskunta, jota esittävät brittiläinen Tim Roth ja australialainen Toni Collette.

Sarjan kuvaukset ovat jo käynnissä Phuketissa ja Khao Lakia ympäröivillä rannoilla. HBO:n mukaan sarjan ensimmäinen osa pyritään esittämään tsunamin toisena vuosipäivänä.(STT AFP)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?