Lahkolaisia pelastettiin sortuvasta luolasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lahkolaisia pelastettiin sortuvasta luolasta

Kaksi lasta ja seitsemän naista onnistuttiin pelastamaan maanalaisesta luolasta Venäjän Penzan alueella perjantai-iltana.

Lahkolaisten kanssa neuvoteltiin piilopaikan tuuletusaukolla jo viime vuoden marraskuussa.

29.3.2008 10:10

Maan alla on tiettävästi yhä kaksikymmentäkuusi lahkolaista, jotka ovat asuneet itse kaivamassaan piilopaikassa marraskuun alusta lähtien.

Yllättävä käänne tapahtui, kun lahkon luola alkoi sortua perjantain vastaisena yönä keväisten sulamisvesien vuoksi. Lahkolaiset tulkitsivat tapahtuneen niin, että heidän odottamansa maailmanloppu on alkanut.

- Maa putoaa päällemme, lahkolaiset huusivat luolassaan ja ilmastointiaukkojen rei'istä kuului lasten huutoa Komsomolskaja Pravda kuvaili dramaattisten tapahtumien käänteitä.

Luolan ulkopuolella päivystäneet miliisit yrittivät käyttää tilaisuutta hyväkseen ja taivutella koko ryhmän tulemaan ulos.

- En päästä ketään, lahkon johtohahmoihin kuuluva Vitali Nedogon vastasi pelastajille ilmastointiputken kautta.

Komsomolskaja Pravdan mukaan Nedogon myös ampui kolme kertaa aseellaan ilmastointikanavaan, jonka toisella puolella odottivat viranomaiset. Kenenkään ei kuitenkaan kerrota haavoittuneen.

Lopulta paikalle haettiin lahkon perustaja Pjotr Kuznetsov, jota hoidetaan paikallisessa mielisairaalassa.

Kuznetsovin avulla neuvottelut etenivät niin, että seitsemän naista ja kaksi lasta suostuivat lopulta tulemaan ulos sortumavaarassa olevasta luolasta.

Ehtona lahkolaisilla oli, että heitä ei saa pidättää vaan heidät on vietävä suoraa luolasta heidän omaan taloonsa, joka sijaitsee lähistöllä.

Miliisi pelkää nyt, että koko luola saattaa sortua hetkellä minä hyvänsä. Luolaan jääneet lahkolaiset kieltäytyvät kuitenkin yhä tulemasta ulos ja uhkaavat sytyttää itsensä palamaan, mikäli heidät yritetään poistaa sieltä väkivalloin.

Lahko uskoo, että maailmanloppu tulee toukokuussa. Sitä paetakseen he kaivoivat itselleen luolan, jossa he ovat asuneet nyt jo viisi kuukautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?