Luksusyökerho tuhoutui täysin Moskovassa - katso kuvat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Luksusyökerho tuhoutui täysin Moskovassa - katso kuvat

Raivokas tulipalo tuhosi Moskovan ydinkeskustassa sijainneen Djagilev-yökerhon täydellisesti torstaina päivällä.

Julkkisten suosima yökerho tuhoutui täysin. Kukaan ei tiettävästi kuollut palossa.

7.2.2008 15:17 | Päivitetty 7.2.2008 18:40

Silminnäkijöiden mukaan liekit löivät jopa sadan metrin korkeuteen.

Kaikeksi onneksi tulipalo sattui päiväsaikaan, jolloin tiloissa oli melko vähän ihmisiä. Tämänhetkisten tietojen mukaan ainoastaan kaksi henkilöä sai vammoja ja joutui sairaalahoitoon.

Ermitazh-puiston alueella sijainnut Djagilev oli yksi Moskovan kalleimmista yökerhoista, johon mahtui 1 500 asiakasta. Klubin lavashow't olivat kuuluisia näyttävistä naisistaan ja kullankimalluksesta.

Yökerhon vakiovieraita olivat Moskovan kaikkein kauneimmat ja kaikkein rikkaimmat.

Kommersant-lehti listasi lokakuisessa artikkelissaan, että yhtenä iltana klubilta saattoi bongata muun muassa Norislk Nikelin oligarkkijohtajan Mihail Prohorovin, säveltäjä Igor Krutoin ja tv-tähti Ksenija Sobtshakin.

Lehden mukaan klubi oli niin suljettu, että ilman erityistarkastusta sinne olisi päässyt sisään "tuskin kukaan muu kuin Vladimir Putin". Tosiasiassa vip-asiakkaiden sekaan saattoi silti päästä suurella rahalla.

Esimerkiksi pöydän 4-6 hengelle pystyi saamaan antamalla etukäteen varausrahaa 2 000 euroa. 25-30 hengen tsaarillisen loosin saattoi varata maksamalla 10 000 euroa.

Nelikerroksisesta rakennuksesta romahtivat katto ja välipohjat. Paloa sammuttamaan hälytettiin jopa hätätilaministeriön helikopteri.

Tulipalon syttymissyytä ei tiedetä. Yhden version mukaan se saattoi syttyä alakerran remontin hitsauskipinästä. Toinen versio on oikosulku sähkölaitteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?