Lontoon ruuhkamaksualue laajenee - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lontoon ruuhkamaksualue laajenee

Lontoon keskustassa käytössä oleva ruuhkamaksu laajenee maanantaina myös eräille kaupungin hienostoalueille. Vaikka maksu onkin vähentänyt ruuhkia kaupungin keskustassa, laajentuminen on jo herättänyt tyytymättömyyttä asukkaissa.

Neljä vuotta sitten käyttöön otettu ruuhkamaksu on vähentänyt ruuhkia Lontoon keskustassa jo 20 prosenttia.

18.2.2007 11:00

Pormestari Ken Livingstone ajoi aikanaan idean läpi ja se otettiin käyttöön helmikuussa 2003. Jo tuolloin se aiheutti arvostelumyrskyn. Neljässä vuodessa vastalauseet ovat kuitenkin tyyntyneet, sillä ruuhkamaksu on vähentänyt Lontoon ruuhkia noin 20 prosenttia. Tämä taas on vähentänyt keskustan ilmansaasteita.

Uusi vastalausemyrsky on kuitenkin tiedossa, kun maksu laajennetaan Chelsean, Kensingtonin ja Kinghtsbridgen alueille. Erään mielipidemittauksen mukaan vain neljännes näiden asukkaista kannattaa ruuhkamaksua.

Autoilijat joutuvat pulittamaan 12 euroa, kun he ajavat ruuhkamaksualueelle. Maksu on voimassa aamuseitsemästä iltakuuteen kaikkina arkipäivinä. Aluetta valvovat sadat kamerat, jotka tunnistavat auton rekisterinumeron perusteella. Tietokoneohjelma tunnistaa ne autot, jotka eivät ole maksua maksaneet. "Pummilla" ajavat saavat automaattisesti sakkolapun kotiinsa.

(STT-AFP)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?