Väite: Ryöstelijät valtasivat Gorin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Väite: Ryöstelijät valtasivat Gorin

Venäjän raskaiden sotatoimien kohteena ollut georgialainen Gorin kaupunki suistui anarkiaan, vaikka muodollinen tulitauko alueella on astunut voimaan.

Eri lähteiden mukaan sotilasasuihin pukeutuneet hyökkääjät ovat ryöstelleet Gorin kaupungissa ja polttaneet rakennuksia.­

13.8.2008 17:47 | Päivitetty 13.8.2008 23:43

Useista eri lähteistä saatujen tietojen mukaan sotilasasuihin pukeutuneet hyökkääjät ovat ryöstelleet kaupunkia ja polttaneet taloja. Näin kertoivat pakolaiset muiden muassa Suomen tietotoimiston kirjeenvaihtajalle.

Georgian presidentti Mihail Saakashvili sanoi jo aiemmin, että venäläisjoukot ovat myös tulittaneet asukkaita Gorin kaupungissa sekä ryöstelleet ja tuhonneet rakennuksia.

Venäläisjoukkojen liikkeistä on liikkunut erittäin ristiriitaisia tietoja. Georgian apulaissisäministerin Eka Zguladzen mukaan Gorista lähteneet venäläisjoukot eivät ole matkalla Tbilisiin, kuten keskiviikkona päivällä väitettiin.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan Venäjän armeija on ilmoittanut tyhjentävänsä georgialaisia ammusvarastoja Gorin liepeillä. Venäjä on kuitenkin kiistänyt, että sillä olisi joukkoja Gorin kaupungissa tai matkalla Tbilisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?